"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maliye Bakanı Ağbal'dan 'Yatırım Paketi' açıklaması

06 Eylül 2016, Salı 13:57
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "(Yatırım paketi) Diyarbakır'da açıklanan programın bütçeye olan etkilerini de hesaplarımız dahilinde ortaya koyacağız.

Ama ben Maliye Bakanı olarak, rakamları çalışan birisi olarak söylüyorum; bütçemizin üzerindeki etkisi yönetilebilir" dedi.

YATIRIM PAKETİNİN BÜTÇEYE ETKİSİ

Ağbal konuşmasının ardında zirvede soruları yanıtladı. Bakan Ağbal, Diyarbakır'da Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yatırım paketinin bütçeye etkisinin sorulması üzerine, “Bütün bu yapmış olduğumuz açıklamalarının her birisinin ilgili bütçelerinde karşılıkları var. Dolayısıyla orta vadeli program çalışmaları dahilinde Diyarbakır'da açıklanan programın bütçeye olan etkilerini de hesaplarımız dahilinde ortaya koyacağız. Ama ben Maliye Bakanı olarak, rakamları çalışan birisi olarak söylüyorum; bütçemizin üzerindeki etkisi yönetilebilir. Bizim burada herhangi bir şekilde bütçe dengelerimizi bozacak bir görünüm yok" diye konuştu.

2016 BÜYÜME ORANI

Bakan Ağbal, 2016 büyüme tahminin sorulması üzerine ise, “15 Temmuz darbe girişiminin olduğu, global kırılganlıkların devam ettiği bir süre. Hükümet olarak ikinci yarıda da büyümenin yukarı yönlü olması noktasında, tüketim ve yatırım tarafında önemli düzenlemelere imza atıyoruz. 2016 yılı için bizim büyüme hedefimiz yüzde 4.5. Ancak yıl içerisinde meydana gelen gelişmelere baktığımızda büyüme oranlarının bir miktar bunun altında kalacağını görüyoruz" şeklinde cevap verdi.

DHA

Okunma Sayısı: 2166
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı