"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Olumsuz koalisyon görüşmeleri, dövizin ateşini yükseltti

13 Ağustos 2015, Perşembe 18:22
Siyasi partiler arasındaki koalisyon görüşmelerinden olumsuz sonuç çıktığına ilişkin bilgilerin gelmesiyle dolar 2,81'leri gördü.

Doların yukarı yönlü hareketinin, siyasi ortamın etkisiyle 2.85, 2.90 seviyelerini görebileceğini belirten dövizciler, şu an için büyük bir alış-satış hareketinin olmadığını söyledi. 

Koalisyon görüşmelerinden olumsuz sonuç çıkmasıyla başlayan süreçte dövizde yukarı yönlü hareket başladı. Euro ve dola,r Türk Lirası karşısında yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Piyasalarda hareketlilik yaşanmasına neden olan gelişmeleri değerlendiren döviz bürosu sahibi Yusuf Yener, Başbakan Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan koalisyon görüşmelerinden olumsuz haber gelmesinin doları bir anda yükselişe geçirdiğini ifade etti. Yener, Doların 2.7850 seviyesinden 2.8050 lere kadar yükseldiğini belirterek "Bunun devamı da olacak gibi görünüyor. Seçim durumu gündeme geldi ve bu yüzden de fiyatlar kolay kolay eski seviyelerine dönecek gibi gözükmüyor. Görüşmelerden gelen olumsuz haber fiyatları bir anda 25-30 kuruş yukarı çekti. Dolar için bu bir rekor ama önümüzdeki dönemde 2.85, 2.90'ları da görebiliriz. Şu anda hareketlilik yok. Ama daha önce de vatandaşlar yavaş yavaş dövize dönmüştü. Vatandaşlar piyasaların durulmasını bekleyecektir. Elinde dövizi olan satmaz, ihtiyacı olanlar ise mecburen alacaklardır. Ama şu an için öyle büyük bir talep yok" dedi.

Okunma Sayısı: 1796
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı