"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Otomotiv de çözüm bekliyor

07 Nisan 2019, Pazar 21:15
Türk otomotiv sektörü ihracatı, geçen ay bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 düşerek 2,9 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türk otomotiv sektörü ihracatı, geçen ay bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 düşerek 2,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinden (OİB) yapılan açıklamaya göre, bu yılın ilk çeyreğinde dolar bazında ihracatta yüzde 6 düşüş yaşandı. Buna rağmen, sektörde satışın büyük bölümünün gerçekleştirildiği avro bazlı ihracatta aynı dönemde yüzde 1,5 artış kaydedildi. Türkiye otomotiv endüstrisi ihracatı mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 düşmesine rağmen, tarihindeki en yüksek ikinci mart ayı performansına imza atarak 2,9 milyar dolar oldu. Sektörün Türkiye’nin toplam ihracatından aldığı pay ise yüzde 18 düzeyinde gerçekleşti.  Mart ayında, otobüs-minibüs-midibüs ürün grubu dışındaki ana ürün gruplarında ihracat düşüşü yaşandı. Toplam ihracattan yüzde 76 pay alan AB ülkelerine ihracat yüzde 12 oranında düştü.

Avrupa’ya azaldı, Ortadoğu’ya arttı

Geçen ay, Orta Doğu ülkelerine ihracat yüzde 22, Afrika ülke grubuna yüzde 1, Kuzey Amerika Serbest Ticaret ülkelerine yüzde 18, diğer Avrupa ülkelerine yüzde 4 ve Uzak Doğu ülkelerine de yüzde 21 oranında arttı. Ülke grubu bazında en büyük pazar olan AB ülkelerine ihracat mart ayında yüzde 12 düşüşle 2 milyar 200 milyon dolar olurken, AB ülkeleri grup bazında ihracatta yüzde 76 pay ile ilk sırada yer aldı. Bu yılın ilk çeyreğinde AB ülkelerine ihracat ise toplam 6 milyar 45 milyon dolar oldu.

Etiketler: otomotiv
Okunma Sayısı: 1638
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı