"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Piyasalarda gözler saat 14:00'te

13 Ağustos 2015, Perşembe 10:28
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun hükümet kurma süreci kapsamındaki görüşmesi bugün saat 14.00`te yapılacak.

Küresel piyasalarda yuandaki devalüasyon sarsıntısı sürerken, yurt içinde gözler AKP ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinde olacak. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümet kurma süreci kapsamındaki görüşmesi bugün saat 14.00'te Ankara Palas'ta gerçekleşecek.

AKP ve CHP heyetleri arasında, 5 ayrı oturumda, yaklaşık 35 saat süren "istikşafi" görüşmeleri, 3 Ağustos'ta sonra ermişti. Görüşmelerin ardından heyetler, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'na sunum yapıp, rapor sunmuştu. 

Heyetler arası görüşmelerin ardından 10 Ağustos'ta ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya gelmişti. Görüşmede, AKP'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'den ise Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç hazır bulunmuştu.

BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 1,94 düşüşle 78.174,81 puandan tamamlarken, altının onsu şu dakikalarda yüzde 0,2 azalışla 1.122,78 dolardan, Brent petrol yüzde 0,5 artışla 49,91 dolardan işlem görüyor. Döviz sepeti yüzde 0,2 düşüşle 2,9338, dolar/TL yatay seyirle 2,7732, avro/TL yüzde 0,3 azalışla 3,0946 seviyelerinde bulunuyor. 

Analistler, Çin'in yuanı devalüe etmesinin ardından küresel piyasalarda oynaklığın arttığını, bunun BIST 100 endeksinin dünkü düşüşünde etkili olduğunu kaydediyor. 

Yurt içinde koalisyon görüşmelerine ilişkin yaşanan iyimserliğin yerini kararsızlığa bıraktığını ifade eden analistler, bugün AKP ile CHP arasında yapılacak görüşmenin piyasanın yönü üzerinde ana belirleyici olacağını dile getirirken, BIST 100 endeksinin teknik olarak 80.100 seviyesinin direnç, 77.500 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade ediyor. 

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle: 

09.00 Almanya, temmuz ayı TÜFE 

10.00 Türkiye haziran ayı sanayi ciro endeksi 

10.00 Türkiye özel sektör dış borç stoku 

15.30 ABD, temmuz ayı perakende satışlar 

15.30 ABD, temmuz ayı haftalık işsizlik başvuruları 

17.00 ABD, haziran ayı işletme stokları 

AA

Etiketler: piyasalar, koalisyon
Okunma Sayısı: 1183
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı