"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TMO açıkladı: Bayramdan sonra buğday alımına başlanacak

13 Mayıs 2020, Çarşamba 13:27
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Güldal, Ramazan Bayramı'ndan sonra buğday hasadının başladığı bölgelerde kendilerinin de ürün alımına başlayacaklarını belirtti.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan TMO'nun buğday ve hububat alım fiyatlarını değerlendirdi. 

Son iki yıldır hasat döneminden önce kurumun görev alanına giren ürünlerle ilgili alım fiyatını açıkladıklarına işaret eden Güldal, "Böylece üreticinin sezona fiyatları bilerek girmesini sağlıyoruz. Üreticiye, TMO'nun verdiği fiyat, serbest piyasa fiyatı ile dünya piyasası rakamlarını değerlendirerek, kendisine göre satış ve pazar politikası izlemesi için imkan yaratıyoruz." diye konuştu.

Güldal, TMO'nun sloganının "Ofis çiftçinin kara gün dostudur" olduğunu da anımsatarak, tüm faaliyetlerini öncelikle çiftçinin üretmesi ve üretiminin karlı olmasını sağlamak için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hububat ve bakliyat alım fiyatlarını, maliyetler, iç ve dış piyasa fiyatları, enflasyon oranları, çiftçi beklentileri ve genel piyasa şartlarını dikkate alarak belirlediklerini anlatan Güldal, yıl boyunca tüm bu verileri yakından takip ederek fiyatı oluşturduklarını belirtti.

AA

Etiketler: TMO, bayram, buğday alımı
Okunma Sayısı: 1077
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı