"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD Genelkurmay Başkanı: Hulusi Akar iki kez aradı

27 Temmuz 2016, Çarşamba 13:00
ABD Genelkurmay Başkanı Josep Dunford, 15 Temmuz darbe girişimini Amerikalı bir emekli orgeneralin organize ettiği iddialarını reddederek Hulusi Akar’la iki kez görüştüğünü söyledi.

Hürriyet'ten Tolga Tanış’ın haberine göre, Dunford, önceki gün hükümete yakın bir gazetenin gündeme getirdiği, 15 Temmuz darbesinin planlayıcısının Mayıs’ta görevinden emekli olan, ABD’nin Afganistan’daki kuvvetlerinin komutanlığını yürütmüş Orgeneral John Campbell olduğu yönündeki haberle ilgili şunları söyledi:

“O haberi gördüm. Orgeneral Campbell’ın cevabını da gördüm. Başka biri daha iyi cevap verebilir miydi emin değilim. Orgeneral Campbell’in bir şekilde böyle bir şeyin içinde olduğunu dile getiren absürd bir haber. Kendisi benim dostum ve şu anda birçok şey yaptığını fakat bunların arasında Türkiye’de bir darbe planlamak olmadığını biliyorum. Bu haberin nereden geldiğini de gerçekten bilmiyorum.”

Dunford, darbe girişiminin başta IŞİD’le mücadele, iki ülke arasındaki askeri ilişkileri nasıl etkileyeceği konusunda ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın kendisine geçen hafta iki kere telefon ettiğini ve Türkiye’nin hem IŞİD karşıtı koalisyona hem de daha geniş çaplı bir işbirliğine olan taahhütlerine bağlı olduğunu belirttiğini ifade ederek, “Türkiye’den yürüttüğümüz operasyonlar neredeyse normale döndü (16 Temmuz’da İncirlik Üssü’nde kesilen elektrik 22 Temmuz’da geri geldi). O yüzden geçen hafta yaşanan şeyin Türkiye içinde etkisi olacaktır. Fakat biz elimizden geldiğince bunu azaltmak için yakın çalışacağız” dedi.

Dunford’ın ardından konuyla ilgili yorum yapan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da, geçen hafta kendisinin de mevkidaşı Savunma Bakanı Fikri Işık’la telefonda görüştüğünü belirtip “Her ikisi de (hem Genelkurmay Başkanı Akar hem de Bakan Işık) IŞİD’le olan savaşın aksamadan devam edeceği taahhüdünü yinelediler” dedi.

Yeni Şafak gazetesinin başarısız darbe girişimini organize edenler arasında olduğunu ileri sürdüğü ABD’li emekli general John Campbell iddiaları reddetti. Amerikan Wall Street Journal gazetesine konuşan emekli general Campbell, “Bu tamamen saçmalık” diyerek, “olayın yanıt bile gerektirmediğini” söyledi.

Okunma Sayısı: 3483
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı