"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DGS için son saatler

03 Haziran 2015, Çarşamba 11:19
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları yarın sona erecek.

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı, 26 Temmuz'da yapılacak.

DGS için 22 Mayıs'ta başlayan başvuru süreci, yarın sona erecek. Başvurular elektronik ortamda alınacak. Sınav ücreti ödemeleri ise 5 Haziran'da, işlemi bankadan yapacak adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasındaki "Ödemeler" alanından kredi veya banka kartıyla gerçekleştirecekler için ise saat 23.59'da sona erecek.

Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programları mezunları ile son sınıfta bulunup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilecek.

KKTC meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan ancak bir mesleğe hazırlayan önlisans programları mezunları ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de başvuru yapabilecek.

İlahiyat lisans tamamlama programlarına yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS'ye girmeleri gerekecek.

Adaylar, DGS kılavuzu ile aday başvuru formuna, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmıyor.

AA

Etiketler: dgs, başvuru, ösym
Okunma Sayısı: 1390
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı