"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Engelliler hak arayışında

09 Temmuz 2018, Pazartesi 00:21
Engellİ Hakları Forumu üyesi grup İstanbul Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaparak kamusal alanlarda yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Beyoğlu İstiklâl Caddesi Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen grup adına açıklamayı yapan Engelli Hakları Forumu üyesi Merve Demirdöven, “Engeller dolayısıyla engelliler için, evde müebbet hapis ya da süresiz sokağa çıkma yasağı hükmünü koruyor. İyimser bir tablodan söz etmek, olanaksız çünkü yan yana yürümeyelim diye yapılmış, daracık kaldırımlar, kot farkı tümseklerinin elektrik direklerinin ağaç kıyımlarını görünmez kılmak üzere konulmuş çiçek saksılarının, reklâm panolarının, gelişi güzel yerleştirilmiş levhaların ve taşıtlara yönelik bariyer oluşturan mantarların işgali altındadır” dedi.

Durum vahİm 

“Tekerleğin dönmesini kolaylaştırmak üzere tasarlanmış kavşaklar, yaya ve engelliler için ölüm saçıyor” diyen Demirdöven sözlerine şöyle devam etti:

“Toplu ulaşım araçlarında anons sistemleri, rampalar, gösterge panoları, ya yok ya da düzgün çalışmıyor. Metrolarda havalandırma sistemi yetersiz, peronlarda yolcuların raylara düşmesini önlemek için düşünülmüş peron ayırıcı sistem yaygın ve standart değil birkaç istasyonda var birçok istasyonda yok. Bu özelliği algılayan bir görme engellinin bütün istasyonlarda aynı beklentiyle davranması kaçınılmaz olduğu için bu durum büyük bir tehdit oluşturmaktadır”

Okunma Sayısı: 1292
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı