"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fransa ve İspanya düşen Airbus A400M'lere güvence verdi

10 Mayıs 2015, Pazar 21:23
Fransa ve İspanya savunma bakanları, "Airbus A400M tipi" nakliye uçağının güvenilir ve yüksek performansta olduğu konusunda güvence verdi.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, İspanyol, Alman ve Polonyalı mevkidaşlarını ülkenin batısındaki Loirent kentinde ağırladı.

Le Drian, burada düzenlediği basın toplantısında, İspanya'da test uçuşu sırasında düşen "Airbus A400M tipi" nakliye uçağıyla ilgili soruları yanıtladı.

Fransız bakan, ordunun envanterinde 6 adet Airbus A400M tipi uçak bulunduğunu, bu uçakların şu ana kadar bin 700 saat uçuş yaptığını söyledi.

Bu uçakların "üst düzey performansa" sahip olduğunu belirten Le Drian, deneme uçuşu sırasında düşen uçak yüzünden söz konusu uçakların güvenilirliği konusunda acele karar verilmemesini istedi.

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes de Airbus’ın ürettiği askeri uçakların, Avrupa savunma sanayisinin büyük bir bölümünü oluşturduğunu ifade ederek bu uçaklara gerekli desteğin verilmesinin önemine işaret etti.

Son kaza yüzünden bu modelin geleceğiyle ilgili acele karar verilmemesi konusunda Fransız meslektaşı ile aynı görüşleri paylaştığını ifade eden Morenes, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, şu anda bu araştırmanın sonucunun beklenmesinden yana olduğunu kaydetti.

Alman Bakan Ursula von der Leyen de uçak kazasıyla ilgili olarak ülkesinin talep gelmesi halinde teknik uzmanları İspanya’ya gönderebileceğini söyledi.

Airbus A400M tipi uçak, cumartesi günü deneme uçuşu sırasında Sevilla kenti yakınlarında düşmüş, kazada dört kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi ağır yaralanmıştı.

AA

Etiketler: airbus, düşme, ispanya
Okunma Sayısı: 1457
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı