"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hain saldırıda ölenlerin sayısı 44'e çıktı

30 Haziran 2016, Perşembe 16:26
İstanbul Valiliği'nden edinilen bilgiye son bilgilere göre Yeşilöy Havalimanı'ndaki terör saldırısında ölenlerin sayısı 44'e çıktı.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralılardan Yasin Öcalan, hayatını kaybetti.

Efkan Ala ölü sayısının 43 olduğunu duyurmuştu

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yeşilköy Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda bilgilendirme yaptı.

Ala'nın konuşmasının satırbaşları şöyle: 

Şu ana kadar 9'u Türk olmak üzere 4'ü yabancı toplam 13 kişi gözaltına alındı, canlı bomba eylemini gerçekleştiren 3 kişiden birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna 3 intihar bombacısı dahil değildir. Şu anda hastanede yatan 94 kişi. Bu ölen 43 kişiden 19'u yabancıdır.

Bir taksiyle gelmişler. Bir terörist, dış hatlara gitmek isterken polis tarafından durdulmuş. Polis yaralanmış ardından otoparka inerek kendisini patlatmıştır. Diğerleri de ters istikametlere koşmuşlar ve birisi polis tarafından vurulmuş kendisini patlatmış, diğeri de kendisini patlatmıştır.

Şu ana kadar elde ettiğimiz bilgiler ve bulgular DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiği yönünde tahminleri güçlendirmektedir. Sonuçlar berrak bir hale gelince açıklanacaktır. 

Dünyada her ülke organize terör saldırılarıyla yüzyüze gelmektedir. Türkiye hem PKK, hem DHKP-C, hem de DAEŞ'le kararlılıkla mücadele etmektedir. Dünyada da bu küresel teröre karşı en fazla mücadele eden ve yansımaları ortaya çıkaran bir ülkedir Türkiye. ABD'den İngiltere'ye, Almanya'dan Hollanda'ya kadar bu acıyı bizlerle paylaşmışlardır. Ben de kendilerine artık, 'Gelin orada o yangını söndürelim' diye açık bir şekilde dile getirdim. Meseleyi yerinde kökünde bir sükunete erdirmemiz gerekir. 'Bu ateş herkesi yakar' demiştik. Burada ortaya çıkan kaotik durumda Türkiye üzerine düşeni yapmaktadır. 

145 ülkeden 50 bin 177 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduk. Sırf Suriye ve Irak'taki terör faaliyetleriyle ilgili sorun olmasın diye. 98 ülkeden 3 bin 603 kişi sınırdışı edilmiştir. 5 bin 310 kişi gözaltına alınmış, bin 604'ü tutuklanmış. 

PKK'yla da topyekun olarak bir mücadele yürütüyoruz. Suriye'de kanton ilan ettikten sonra, Türkiye'nin içerisine bunu taşıyabilir miyiz diye çalıştılar. Türkiye'de o faaliyetlere başladılar. 12 yerleşim biriminde bu tür faaliyetlerde bulundular. Türkiye'nin Suriye olmadığını gördüler, onların hepsi o mahallelerden temizlendi. 

Okunma Sayısı: 2420
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı