"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Hükümeti düşürmeye teşebbüs''ten yargılanacaklar

23 Ağustos 2016, Salı 15:05
Kayseri'de Gülen Hareketine yönelik soruşturma kapsamında 68 kişi hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini düşürmeye teşebbüs" suçlamasıyla dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca, aralarında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile Sıtkı Baş'ın da bulunduğu 68 kişi hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini düşürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak, yardım, yataklık, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, terörizmin finansmanını sağlamak" suçlarından iddianame hazırlandı.

İddianame, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan ve FETÖ üyelerine yönelik genişletilen operasyonlarda bazı iş adamları gözaltına alınmış, hakkında yakalama kararı bulunan bazı zanlıların yurt dışına kaçtıkları belirlenmiş, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de ifadesi alınmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 2788
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı