"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İçişleri Bakanı Soylu: Son bir yılda 30 bin 167 kişi tutuklandı

11 Ekim 2017, Çarşamba 13:05
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde "Valiler Buluşması" programında konuştu.

Terörle mücadelenin 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye'nin en aktif gündem maddesi haline geldiğini anlatan Soylu, terörle mücadelede 15 Temmuz sonrasında yeni bir vizyon ve yeni bir stratejinin ortaya konulduğunu söyledi.

Soylu, operasyon stratejisinin değiştiğini, İHA, SİHA ve İKU'lar sayesinde teröristlerin "yuvalarında" imha edildiğini belirtti. 

"515 terör eylemi engellendi"

Son bir yılda terör örgütlerine yönelik 68 bin 464 operasyon gerçekleşirdiklerini bildiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların 40 bin 215’i PKK, 25 bin 818’i FETÖ’ye yönelik operasyonlardır. Kalanı DEAŞ ve aşırı sol terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlar neticesinde 30 bin 167 kişi tutuklanmış, 2 bin 242 terörist etkisiz hale getirilmiş, bin 488 sığınak ve barınak imha edilmiş, 515 terör eylemi de gerçekleşmeden engellenmiştir. 

Bu yeni yaklaşım neticesinde alınan tedbirlerle 2016 yılına göre sabotaj/kundaklama türü eylemlerde yüzde 64, yol kesme eylemlerinde yüzde 84, yağma eylemlerinde yüzde 45, adam kaçırma eylemlerinde yüzde 70 oranında bir azalma elde edilmiştir."

İHA'ların operasyonlarında 294 terörist öldüdüldü

İnsansız hava araçları ile yıl başından ekim ayı başına kadar 11 bin 321 saatlik uçuş gerçekleştirdiklerini anlatan Soylu, "Bunlar olmasaydı biz ne yapacaktık. Ya İsrail'e yalvaracaktık, ya da ABD'nin modası geçmiş İHA'larına yalvaracaktık. Veyahut da iki elimizi bacaklarımızın arasına koyup teröristlerin nerede olduğunu düşünmeye çalışacak ve evlatlarımızın göğüs göğüse muherebesinde 'Allahım onlara zeval vermesin' diye dua ediyor olacaktık." dedi

Aynı dönemde İHA'larla gerçekleştirilen operasyonlarda 294 teröristin ölü ele geçirildiğini ve 132 sığınak ile barınağın etkisiz hale getirildiğini belirten Soylu, elde edilen istihbaratın emniyet, jandarma ve TSK tarafından kullanılabildiğini kaydetti.

AA

Okunma Sayısı: 3374
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı