"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İSLAM'LA 'OYUN' OLMAZ

14 Ağustos 2022, Pazar 13:28
Konya'da 5.si düzenlenen İslamî Dayanışma Oyunları hakkındaki tartışmalar artarak devam ediyor. adında “İslamî” kelimesi geçen etkinliklerde İslam'ın prensipleriyle bağdaşmayan görüntüler yoğun tepkiyle karşılanıyor.

İSLAMî ÖLÇÜLERE DUYARSIZLIK

Konya’da “5. İslamî Dayanışma Oyunları” adıyla devam eden spor faaliyetlerinde tesettür başta olmak üzere İslamî ölçü ve prensiplerin açık şekilde ihlal edilmesi ve etkinliğin adındaki “İslami” kelimesiyle de çelişen fâhiş duyarsızlıkların sergilenmesi tepki çekiyor.

KARMA DANS GÖSTERİLERİ

Konya gibi bir şehrimizde düzenlenen etkinliklerde sporculara giydirilen kıyafetlerdeki özensizlik, “başörtüsü altında atlet ve şort” gibi tuhaflık ve çelişkiler, karma dans gösterileri ve benzeri görüntüler İslamî değer ve hassasiyetlere saygısızlık olarak değerlendiriliyor.

Okunma Sayısı: 3651
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ekrem Başcı

    14.8.2022 18:52:31

    Tuz kokmuştur vesselam

  • Hüseyin İlhan

    14.8.2022 17:56:07

    Neden şaşrıyoruz.FAİZE KARŞIYIM diyor amma halkını faiz sarmalına sardrıyor.ADALET diyor amma adaletin köküne kezzap suyu döküyor.KUŞ HAKKI diyor amma girmediği,yemediği kul hakkı varmı acaba. Böyle başa böyle tarak,böyle anlayışı olan yerde böyle eğlence. Ben şaşırmıyorum. Yıllar önce pinpon oynarken bir bayan arkadaşım karşımdakinin raketini aldı diyerek bana sallayan din kardeşim bu deformasyonu yapana neden hala oyyyy oy destek verirsiiin.

  • S.topuz

    14.8.2022 16:45:07

    "اَللّٰهُ اَعْلَمْ o dabbe bir nevidir. Çünkü gayet büyük bir tek şahıs olsa her yerde herkese yetişmez. Demek dehşetli bir taife-i hayvaniye olacak. Belki اِلَّا دَٓابَّةُ الْاَرْضِ تَاْكُلُ مِنْسَاَتَهُ âyetinin işaretiyle o hayvan, dabbetü'l-arz denilen ağaç kurtlarıdır ki insanların kemiklerini ağaç gibi kemirecek, insanın cisminde dişinden tırnağına kadar yerleşecek. Mü'minler iman bereketiyle ve sefahet ve sû-i istimalattan tecennübleriyle kurtulmasına işareten âyet, iman hususunda o hayvanı konuşturmuş. رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَٓا اِنْ نَس۪ينَٓا اَوْ اَخْطَاْنَا سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَٓا اِلَّا مَا عَلَّمْتَنَٓا اِنَّكَ اَنْتَ الْعَل۪يمُ "الْحَك۪يمُ Said Nursi, Şualar[Y] - 485

  • S.topuz

    14.8.2022 16:43:41

    "Amma dabbetü'l-arz: Kur'an'da gayet mücmel bir işaret ve lisan-ı halinden kısacık bir ifade, bir tekellüm var. Tafsili ise ben şimdilik, başka meseleler gibi kat'î bir kanaatle bilemiyorum. Yalnız bu kadar diyebilirim: لَا يَعْلَمُ الْغَيْبَ اِلَّا اللّٰهُ nasıl ki kavm-i Firavun'a "çekirge âfatı ve bit belası" ve Kâbe tahribine çalışan kavm-i Ebrehe'ye "ebabil kuşları" musallat olmuşlar. Öyle de Süfyan'ın ve Deccalların fitneleriyle bilerek, severek isyan ve tuğyana ve Ye'cüc ve Me'cüc'ün anarşistliği ile fesada ve canavarlığa giden ve dinsizliğe, küfür ve küfrana düşen insanların akıllarını başlarına getirmek hikmetiyle, arzdan bir hayvan çıkıp musallat olacak, zîr ü zeber edecek." Said Nursi, Şualar[Y] - 484

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı