"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamuda 13 bin engelli kadrosu hâlâ boş

12 Mayıs 2017, Cuma
Türk Sağlık-Sen tarafından Devlet Personel Başkanlığı İstatistiklerine dayanılarak 10-16 Mayıs Engeliler Haftası ile ilgili bir araştırma yayınlandı.

Araştırmada kamuda görev yapan engelli memurlarla ilgili değerlendirmelere yer verildi. Türk Sağlık-Sen’in araştırmasına göre Nisan 2017 itibariyle kamuda yüzde 3’lük zorunlu istihdam kuralına göre olması gereken engelli memur kontenjanı sayısı 62 bin 912.

Kamuda görev yapan engelli memur sayısı ise 48 Bin 947. 13 bin 967 engelli kadrosu hâlâ boş duruyor. Araştırmada kamuda engelli istihdamı kuralına en fazla uymayan kurumlara da yer verildi. 29 Bin 4 Engelli memur çalıştırması gerekirken 19 Bin 768 Engelli memur istihdam eden Millî Eğitim Bakanlığı 932 eksikle ilk sırada yer alıyor.

Engelli memurların cinsiyetine göre dağılımına bakıldığında ise kamuda görevli engelli personellerden 11 Bin 529’u kadın, 37 Bin 418’i ise erkek. 

HABER: AHMET TERZİ / ANKARA

Etiketler: kamu, engelli, kadro
Okunma Sayısı: 1361
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı