"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mavi Marmara dâvâsı bitmedi

05 Aralık 2019, Perşembe
Mavi Marmara’ya düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturma için açılan dosyanın 3. kez kapatılmasına Mavi Marmara Mağdur Avukatları itiraz edecek.

Mavi Marmara’ya üçüncü örtbas

Mavi Marmara Mağdur Avukatları, Uluslararası  Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılığının, İsrail’in 2010 yılında Gazze Özgürlük Filosundaki Mavi Marmara Gemisi’ne düzenlediği saldırıya ilişkin soruşturmanın başlatılmasına yönelik yaptığı değerlendirmede dosyayı üçüncü defa kapatma kararına itiraz edecek.

Mavi Marmara Mağdur Avukatları yaptıkları yazılı açıklamada, UCM Savcılığı’nın, Ön İnceleme Bürosu Hâkimleri ve Yüksek Mahkeme Hâkimlerinin soruşturmaya başlanması gerektiğine yönelik açık kararlarına rağmen hiçbir yeni gerekçe belirtmeksizin ve dosyadaki eksiklikler tamamlamaksızın soruşturmaya başlamama kararı verdiği hatırlatıldı. Söz konusu kararla bütün dünyanın gözleri önünde açıkça görüldüğü üzere savaş suçu niteliğindeki suçların yargılanmaması için adeta İsrail koruyuculuğu, savunuculuğu yapıldığı kaydedildi.      

Uluslar arası Ceza Mahkemesi hukuka uygun davranmalı

UCM hâkimlerinin ise savcının dosyalara yaklaşımını eleştiren açıklamada, şöyle devam edildi, “Yüksek mahkemenin daha evvel yaptığı usûl duruşmasında da belirttiği üzere savcının soruşturmayı başlatmaması halinde mahkeme olarak soruşturmanın doğrudan açılmasına karar verme yetkisi bulunmaktadır. Mağdur avukatları olarak savcının bu kararına karşı itiraz yoluna başvurulacaktır. Uluslararası Ceza Mahkemesi, adaletin ve uluslar arası hukukun tesisi amacına hizmet etmeli ve kuruluş felsefesine uygun hareket etmelidir.

İnsanlığa karşı suçların örtülmesi mümkün değil

Dünyanın gözleri önünde sivil insanların katledildiği ve gerek insanî yardım boyutu gerekse olayın gerçekleşme şekli ile açıkça savaş suçu ve insanlığa karşı suç niteliğindeki suçların örtülmesi mümkün değildir. Vicdanlardaki adalet duygusunun gereği soruşturmanın bir an evvel başlatılması ve bu olayın faillerinin mahkemeye çıkarılmasıdır. UCM Savcısı, esasen bu suçları hiçbir şekilde ört bas edemeyeceği için gelinen noktada usûlü mazeretlerin arkasına sığınmaktadır. UCM hâkimlerinin de bu evrensel vicdanın sesine karşılık vereceği ve Filistin özelinde her türlü haksız fiilin cezalandırılacağı bir mahkeme sürecini başlatacağına inanıyoruz. Bu noktada gerekli bütün itirazlar yapılacak ve UCM süreci takip edilecektir”

 

 

AA

Etiketler: mavi marmara
Okunma Sayısı: 1544
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    5.12.2019 08:34:17

    Bu davanın bu kadar sürmesi katillerin elini kolunu sallayrak gezmesi AKP ile RTÊ'nin başarısız,beceriksiz ve maharet meziyet yoksunu dış politikasıdır. 2016 Yılında 'İSRAİL BİZE,BİZ İSRAİL'E MUHTACIZ,diyen RTE İSRAİL ile imzaladığı antlaşmadan sonra katiller BAD'ne girebilmiş amma şehitlerin kanı,masum ve mağdurların hakkı paspas edilmiştir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı