"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, bu revizyonu konuşuyor

02 Eylül 2016, Cuma
Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde altı yıl boyunca başbakanlık müsteşarlığı görevini yürüten, üç yıldır içişleri bakanlığı koltuğunda oturan Ala, kabinenin uzun süredir yeri değişmez isimlerinden biriydi. Ala’nın görevden ayrılması ülke gündeminin en çok konuşulanları arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Külliye’de görüşen Başbakan Binali Yıldırım, Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılarak yerine Süleyman Soylu’nun getirildiğini açıkladı. Soylu’dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Mehmet Müezzinoğlu atandı. 

Kabinenin değişmez ismiydi

Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde altı yıl boyunca başbakanlık müsteşarlığı görevini yürüten, üç yıldır içişleri bakanlığı koltuğunda oturan Ala, kabinenin uzun süredir yeri değişmez isimlerinden biriydi. Bu nedenle istifa haberi gündemin tepesine yerleşirken,Başbakan Binali Yıldırım’ın istifa ettiğini duyurduğu İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın görevi bırakmasının perde arkasında çeşitli ihtimallerin olabileceği ifade ediliyor. 

Kulisler karışık

Hürriyet’in elde ettiği kulis bilgilerine göre ‘Mücadelede uyumsuzluk’ perde arkasındaki en büyük sebep olarak ortaya çıkıyor. Buna göre ilk ihtimal, Erdoğan’ın Gülen hareketinin devletteki yapılanmasıyla mücadelenin hız ve koordinasyonundan uzun süredir hoşnut kalmaması. 17 Aralık’tan bu yana kamudaki tasfiye dalgasını yürüten Ala’nın artık ‘metal yorgunluğu’ taşıdığı yorumlarının yanında, Ala’nın kısa süre önce ‘itiraf’ tadında yaptığı bir açıklamanın da yine rahatsızlık uyandırdığı belirtiliyor.

Darbe gecesi Ala neredeydi

Bir diğer neden olarak da Ala’ya darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi, uzun süre ulaşılamamış olması gösteriliyor. Erzurum’da olan eski içişleri bakanının Ankara’ya uçakla geldiği açıklanmıştı. Darbe gecesi Ala’nın yokluğunun da ‘istifa’nın gerekçesi olabileceği sanılıyor.

Öcalan toplantısı

Akıllara gelen bir diğer ihtimal de, Erdoğan’ın gerçekleşmesinden kısa süre sonra ‘doğru bulmadığı’nı açıkladığı PKK lideri Abdullah Öcalan’ın barış için 10 maddelik yol planının okunduğu Dolmabahçe toplantısında yer alan bakanlardan biri olması. Görüşmeye katılan üç isimden, Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal’ın daha önce bakanlıktan alındıkları hatırlatılırken, sıranın şimdi de Ala’ya gelmiş olabileceği belirtiliyor.

Tutuklu valinin ifadesi yüzünden mi gitti

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istifa etmesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Aytun Çıray, Efkan Ala’nın tutuklanan Sinop Valisi’nin ifadeleri nedeniyle görevden istifa ettirildiğini yazdı. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Çıray “İçişleri Bakanı’nın istifasını bekliyordum. Çünkü tutuklanan Sinop Valisi, abilerinin Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı olduğunu söylemiş” diye yazdı.

Başbakan sosyal medyadan teşekkür etti

Binali Yıldırım’ın açıklaması şu şekilde; “İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır” Başbakan Binali Yıldırım, Twitter hesabından Efkan Ala’ya teşekkür mesajı yayınladı. 

Okunma Sayısı: 3426
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    2.9.2016 02:49:18

    AKP nin DEMOKRASİ ve ŞEFFAFLIK ANLAYIŞINA DELİL HAL; E.ALA basından istifa ettiğini duyunca yüzüne şamarı vuruyor.Ya ben klonlanmamıştım amma ikizim istifa etmiş,bende kabul buyurayım.Nede olsa emir-demir meselesi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı