"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vali o gece Erdoğan’a ulaşamadı

13 Temmuz 2018, Cuma 23:12
Gazeteci Şükrü Küçükşahin’in yayına hazırladığı “15 Temmuz Gerçekleri” kitabı okurlarla buluştu.

Kitap, darbe girişimi sonrası kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na muhalefet şerhi düşen CHP’nin hazırladığı rapordan yola çıkarak yaşananları aktarıyor. ‘15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’nda yer alan Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Sezgin Tanrıkulu, Zeynel Emre ve Aytun Çıray’ın katkı sunduğu kitap komisyonun aldığı karara karşı CHP’nin muhalefet şerhi raporundan yararlanarak oluşturuldu. Duvar’ın haberine göre, Küçükşahin kitaba dair, “Devletin o geceden çıkarması gereken son derece önemli dersler var. Gerekli müdahalelerin yapılmadığı ortada ve bunların mutlaka sorgulanması gerekir. Bu kitap da bunu amaçlıyor” ifadelerini kullandı. 

Vali, Bakan’a darbe olduğunu söyledi

Kitapta darbe girişimi sırasında yaşananlara dair birçok ayrıntı yer alıyor. 15 Temmuz gecesi saat 22.08 sularında Ankara Akıncı 4’üncü Ana Jet Üssü’nden 930677 kuyruk numaralı mühimmat yüklü F-16’nın izinsiz kalkmasından bir dakika sonra dönemin Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek için Koruma Müdürünü aradı. Müdür Kılıçlar’ı Cumhurbaşkanı yerine dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’la görüştürdü. Vali, Bakan’a darbe olduğunu söyledi ve gözlemlerini aktardı. Komisyon tutanaklarına göre 22.15’te dönemin Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı. Erdoğan ile doğrudan görüşemeyen Lekesiz, Koruma Müdüründen Cumhurbaşkanının güvende olduğu bilgisini aldı.

Okunma Sayısı: 5539
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı