"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zarrab'ın telefon kayıtları da mahkemede

05 Aralık 2017, Salı 17:04
ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu deldiği iddiasıyla tutuklanan Türkiye ve İran vatandaşı iş adamı Reza Zarrab, eski Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın 50 yıla kadar hapis ve 2 milyon dolar para cezası istemiyle tek sanık olarak yargılandığı davada ‘tanık’ sıfatıyla dördüncü kez hâkim karşısına çıktı.

Duruşmaya Hakan Atilla’nın avukatları tarafından paylaşılan belgeler damga vurdu. Yargıç Berman’a hitaben bir mektup kaleme alan Atilla’nın avukatları 15 Eylül 2016’da Zarrab ile Ahad isimli bir şahsın telefon görüşmesini aktardı. Zarrab ile bir erkek arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın özeti şöyle: “Erkek konuşmacı, İbrahim konuşmaları dinlerken, Sheyda adlı kadın avukatla görüştüğünü söyledi. Erkek, Sheyda’nın Mevlüt ve Bekir’le görüştüğünü, Beyefendi (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) ile de görüşeceğini ve gerekirse (dönemin ABD Başkanı) Obama’yı aramasını isteyeceğini söyledi. (Cumhurbaşkanı) danışmanı bunun sadece Reza’nın sorunu olmadığını, ülke meselesi olduğunu söyledi. Yarın Sheyda, Bekir ile konuşup Beyefendi’ye de haber verecek. Erkek, Zarrab’a İbrahim’in sürece dahil olacağını, Mevlüt, Bekir ve Beyefendi’nin başkanı arayacağını söyledi.” Bir diğer telefon konuşmasında ise Zarrab’ın hapishaneden çıkmak için yalan söylemek zorunda olduğunu ifade ettiği belirtildi. Mahkemeye sunulan belgelerden, telefon konuşmalarının geçen yıl Ekim ve Kasım aylarında yapıldığı görülüyor. Atilla’nın avukatları hükümetin kendilerine ilettiği telefon konuşması kayıtlarının Azerice özet olduğunu ve konuşmanın muhtevasının anlaşılmasının çok güç olduğunu bildirdi.

Etiketler: reza zarrab
Okunma Sayısı: 3116
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı