"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ala’nın istifası ‘performans kaybı’

02 Eylül 2016, Cuma 10:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'ye katılmak üzere gideceği Çin ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Çin’de 4-5 Eylül tarihlerinde düzenlenecek G20 zirvesi gündemi hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin ‘kapsayıcılık’ temasının “sadece G20 ülkeleriyle ilgili değil, dünya genelinde bir husus” olduğunu vurguladı. Erdoğan, kapsayıcı büyüme ile kadınlar ve çocuklar dahil herkesin büyümeden pay alması ve adaletli büyümenin önemine değinerek, amaçlarını “Gelişmiş ve gelişmekte olan diye ayırmadan, tüm dünyaya entegre edilmesi” olarak tanımladı ve “Çin dönem başkanlığının ‘kapsayıcılık’ ilkesine önem vermesini memnuniyetle karşılıyoruz” ifadesinde bulundu.

“Suriye’nin kuzeyinde güvenlik koridoru oluşturulması önemli”

“Güney sınırımızda terör koridoruna rıza göstermemizi kimse beklemesin. İsminin şöyle olması, böyle olması bizi ilgilendirmiyor. DAİŞ’i (IŞİD) hedef alarak, DAİŞ’e düşman olan dostumuzdur diyenler yanılgı içindedirler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa’yla yapılan mülteci anlaşmasına da değindi. Erdoğan, “AB 3+3 milyar euro destek vereceğini beyan ederken, yalnız 183 milyon euro verildi, o da UNICEF’e verildi. Maalesef sözler havada kaldı” dedi.

Avrupa’nın “ateşi söndürmekten ziyade, dumanı bize gelmesin çabasında olduğunu” söyleyen Erdoğan, kuzey Suriye’de güvenlik koridoru oluşturmanın önemine değindi ve G20’den bu konuda liderlik beklediğini aktardı.

“Silahlı kuvvetlerimiz, oynanan oyunu bozdu”

YPG’yi bindirilmiş kıtalar olarak tanımlayan ve Fırat’ın batısına bu güçlerin geçirilmeyeceği konusunda ABD’nin taahhüdünün olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Ne yazık ki Arapları dışlayıp YPG gruplarını kuzeye gönderme gayreti içindeler. Hedef DAİŞ’le mücadeleyse kuzeyden güneye iteleyelim. Ancak burada oynanan oyun çok farklı. Biz göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Biz durdukça oradan birileri ülkemizi sürekli bombalıyor. Kaldı ki, Cerablus’a biz girmiyoruz, Cerablus’a Cerabluslu giriyor. Biz destek veriyoruz, Türkmenler, Araplar, Cerablus’un yerli halkıdır. Biz birileri gibi girip oraya yerleşme gayesi içinde değiliz. Ekranlarda Cerablus halkının neşe içinde Türkiye’ye dua ve teşekkür ettiğini görüyoruz. Silahlı Kuvvetlerimiz, hamd olsun, oynanan oyunu bozmuşlardır” dedi.

“Fırat’ın doğusuna geçmediler”

“YPG ve DAİŞ terör örgütleridir, PKK terör örgütüdür, aynı bölgede PKK da var. Bunların birbirinden hiçbir farklı yoktur” diyen ve YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmediğini söyleyen Erdoğan, “Arapları kovdular, DAİŞ’i yerleştirdiler, sonra DAİŞ çekildi, YPG yerleştirildi, biz bunları izliyoruz, kimse bizi aldatmaya kalkmasın” şeklinde konuştu.

Ala’nın istifası ‘performans kaybı’

Efkan Ala’nın istifasını da değerlendiren Erdoğan, “Ala, bu süreç içerisinde istifasını vermiştir, ne bir sıkıntı söz konusudur, ne de ona dair herhangi bir olumsuzluk söylemek bizim haddimizedir. Bunlar bizim dava arkadaşımız, yol arkadaşımızdır; zaman zaman performans kaybı olabilir. Hükümetimizin en önemli başlığı, darbeden sonra terörle mücadeledir, yoğun bir şekilde bunun üzerine gitmeye devam edeceğiz,” dedi.

“Cumhurbaşkanı yasamanın da, yürütmenin de, yargının da başıdır”

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun adli yıl açılış töreni eleştirisine ise “Cumhurbaşkanı bu ülkede yasamanın, yürütmenin, yargının, üçünün de başıdır; devletin başıdır” diyerek cevap verdi. 

DHA

Etiketler: erdoğan, efkan ala
Okunma Sayısı: 2538
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı