"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Boris Johnson'dan 'İrlanda' uyarısı

27 Temmuz 2019, Cumartesi 17:15
İngiltere Başbakanı Boris Johnson anlaşmalı bir Brexit olabilmesi için Avrupa Birliği'nin İrlanda sınırıyla ilgili 'backstop' önleminden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Johnson, backstop'ın demokratik olmayan ve ayrıştırıcı bir öneri olduğunu savundu.

Önceki Başbakan Theresa May Avrupalı liderlerle vardığı Brexit anlaşmasında backstop kısmının değişmesinin yeterli olup olmayacağı sorusuna Johnson "backstop'tan tamamen vazgeçersek bir hayli mesafe kat etmiş oluruz" sözleriyle cevap verdi.

Avrupa Birliği liderleriyle iyi ilişkileri olduğunu belirten Johnson hükümetin pasif bir tavır takınmayacağını, bekleyip onların gelmesini beklemeyeceğini vurgulayarak "Problemi çözmek için çabalayacağız ve bunu dostluk ve işbirliği içerisinde yapacağız" ifadelerini kullandı.

Manchester şehrinde 19'ncu yüzyıldan kalma Stephenson's Rocket buharlı treni önünde konuşan Johnson "ama bunu demokratik olmayan, ülkemizi bölmek isteyen, Birleşik Krallık'ı bölmek isteyen backstop maddesi dururken yapamayız" sözlerini ekledi.

Johnson göreve başladığı çarşamba gününden beri bir çok defa Avrupa Birliği'ni ayrılma anlaşmasını yeniden müzakere etmemeleri halinde 31 Ekim'de Avrupa Birliği'nden anlaşmasız olarak çıkacakları uyarısında bulundu.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1248
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı