"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Kanları laboratuvar testinden geçirilmeli

05 Haziran 2016, Pazar 18:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olaylarına ilişkin tasarı üzerinden Almanya'nın Türk kökenli milletvekillerini "Bunların kanının laboratuvar testinden geçmesi lazım" sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabahattin Zaim Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı mezuniyet törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Alman Meclisi'nde kabul edilen Ermeni tasarısına değindi.

İsim vermeden tasarıyı Alman Meclisi'ne taşıyan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'e yüklenen Erdoğan, "Birileri de diyor ki güya Türk... Ne Türk'ü be... Bunların kanının laboratuvar testinden geçmesi lazım" diye konuştu.

İSTANBUL İL MÜFTÜSÜ AÇILIŞ DUASI YAPTI

İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran’ın açılış duasını yaptığı törende protokol üyeleri sembolik olarak kurdele kesti.

CAMİNİN DIŞ DUVARINDA DİKKAT ÇEKEN PANKART 

Erdoğan’ın yol güzergahı üzerinde ve cami etrafında, Erdoğan’ın fotoğraflarının bulunduğu ve Başkanlık taleplerinin iletildiği çok sayıda pankartın yanı sıra İstanbul Taksicileri imzalı “Hitlerin Torunları Bize Soykırımdan Bahsedemez” yazılı pankart dikkat çekti.

ENGELLİ ÇOCUK İLE İLGİLENMEK ÜZERE ARACINI DURDURDU 

Cami açılışının ardından caminin hemen karşısında bulunan Çamlıca Taksi durağına uğrayan Erdoğan, taksicilerle yaklaşık yarım saat sohbet etti. Vatandaşların yoğun ilgisi arasında aracına binen Erdoğan, vatandaşlara aracın camından el sallayarak ilerlerken yolda gördüğü bir engelli çocuk ve ailesinin sorunun aracın camından dinleyerek danışmanına talimat verdi. Erdoğan daha sonra Kısıklı’daki evine geçti. 

ERDOĞAN: 'ÇALIŞIYORUM' DİYE ANNELİKTEN İMTİNA EDEN KADIN, KADINLIĞINI İNKAR EDİYOR DEMEKTİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM'in İstanbul'daki yeni hizmet binasının açılış törenindeki konuşmasında, iş hayatının anneliğe engel olmadığını belirterek, "'Çalışıyorum' diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddetmek insanın yarısından vazgeçmektir. Daha geniş tutuyorum. İnsanlıktan vazgeçmektir. Üretmek, hayatın her alanında var olmak kesinlikle anneliğe engel değildir. İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.

"ERKEKLE KADINI BİRBİRİNE RAKİP OLARAK GÖREN ANLAYIŞI REDDEDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)'nin yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Üsküdar'daki açılış töreninde hitap eden Erdoğan, kadının iş hayatındaki konumunun anneliğini geri plana atmaması gerektiğini savunarak, "Türkiye'de pek çok husus kadın haklarının savunulması konusunda da tartışmalar uzun süre çarpıtılarak veya çarpık bir anlayış etrafında dönüp durmuştur. Kadın haklarını savunmak adına adeta insana dair gerçekleri inkar eden ve kesinlikle bu topraklara, bu medeniyete ait olmayan bir bakış açışı yıllarca bu konuyu tek eline almıştır. Kadını yaratılış fıtratından, toplumsal ve biyolojik gerçekliğinden tecrit eden görüşler aslında onun hakkını savunmuyor. Tam tersine kadını özgünlüğünden uzaklaştırıyor, tecrit ediyor. İnsanlığın yarısını oluşturan kadın, anneliğiyle, evinin ve çocuklarının üzerindeki etkinliğiyle, estetiğiyle, sahip olduğu farklılıklarla kadındır. Bu gerçeği bir kenara bırakıp erkekle kadını birbirilerine hasım olarak, rakip olarak gören anlayışı kesinlikle reddediyoruz. Burada şu samimi görüşümü ifade etmeden geçemeyeceğim. Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır" ifadelerini kullandı.

"ANNELİĞİ REDDETMEK, İNSANLIKTAN VAZGEÇMEKTİR"

İş hayatının, anneliğin alternatifi haline getirilmesini kabul etmediğini vurgulayan Erdoğan, "Çalışıyorum, diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Bu benim samimi düşüncemdir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Eksiktir, yarımdır. Anneliği reddetmek insanın yarısından vazgeçmektir. Daha geniş tutuyorum. İnsanlıktan vazgeçmektir. Anne olmazsa insanlık olur mu? Anne varsa insanlık var. Bunun için her fırsatta en az 3 çocuk tavsiyesi yapıyorum. Bunu ben yapmıyorum. Rabb'im emrediyor, Peygamberimiz söylüyoruz. Üretmek, hayatın her alanında var olmak kesinlikle anneliğe engel değildir. İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum" diye konuştu.

DHA

Etiketler: tayyip, annelik, inkar
Okunma Sayısı: 2527
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı