Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Büyüme KOBİ’lere yansımadı

Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “2005 yılında görülen makro ekonomik iyileşmeler, enflasyondaki düşüş ve yüzde 5’in üzerindeki büyümenin KOBİ gibi küçük kuruluşları rahatlattığı söylenemez” dedi.

Büyükhelvacıgil, düzenlediği basın toplantısında, son derece önemli gelişmelerle dolu 2005 yılını geride bırakırken, büyük umut ve beklentilerle yeni bir yıla adım attıklarını belirtti. 2004 yılında ilk 500 büyük sanayi kuruluşunun toplam ihracattaki payının yüzde 52.6 olduğunu, 2005’te ise henüz açıklanmayan bu payın artacağını tahmin ettiklerini dile getiren Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti: ‘’Bu veriler bize, büyümenin henüz küçük ve orta ölçekli firmalara yansımadığını göstermektedir. 2005 yılında görülen makro ekonomik iyileşmeler, enflasyondaki düşüş ve yüzde 5’in üzerindeki büyümenin KOBİ gibi küçük kuruluşları rahatlattığı söylenemez. Bu kuruluşlarımızın nakit sıkıntıları had safhada olup, pazarda fiyat tutturmaları her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Kendilerine olumlu gelişmelerden çok olumsuzlukların yansıdığı düşüncesi giderek yaygınlaşmaktadır. Bu durumun ana sebebi, hem içeride hem de dışarıda fiyata dayalı artan rekabettir.’’

Büyükhelvacıgil, teknoloji yoğun ve katma değeri yüksek alanlarda yapılacak yatırımların geleceği inşa edeceğini, gelecekte ön saflarda olanların teknoloji ve bilgi yoğun alanlara yönelen kuruluşlar olacağını da kaydetti. (aa)

28.01.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Reklam filmini indirmek için tıklayın

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme KOBİ’lere yansımadı

  İslâm dünyası zengin kaynakların fakir bekçisi

  Galataport kararı inceleniyor

  2005 turizm geliri 18.2 milyar dolar

  Mobilyacılar E- MOBİLİ 2006’da buluşuyor

  Tüpraş, Koç’a devredildi

  MB: Enflasyon düşüşü yavaşlayabilir

  Enflasyonda eğlencenin ağırlığı arttı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004