Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

GELİŞİM REHBERİ

Önce kendini tanı

Birey tekâmülünü sağlamak için “kendini tanıma”dan başlamalıdır. Kendini tanıma ihtiyacı, her insanın cevabını aradığı ve ikilemlerini çözmeye çalıştığı, değişmeyen iç gündemidir.

Ben kimim? Amacım nedir? Ne tür yeteneklere sahibim? Beni en çok mutlu edecek meşguliyetim ne olmalıdır? Yaratılış amacımı ne kadar biliyorum? Kendimle ne kadar buluşuyorum? İç tutarlılığımın neresindeyim? Hemen herkesin kendine sıkça sorduğu bu soruları daha da çoğaltabiliriz.

Aslında çoğu tereddütlerimiz ve iç korkularımız, cevabını yeterince netleştiremediğimiz konulardır? Belirsizliklerimiz, tanımsızlığımızdır. Tanımlı olmak için, kendimizi doğru tanımamız gerekir. Bunun için de kendimize bir tanı, teşhis koymalı, durum tesbiti yapmalıyız.

Ne durumdayım? Ne yapmak istiyorum? Ne tür kaynaklara sahibim? Bu soruların cevabını arayan insan, kendisiyle yüzleşmeye ve vaziyetini gözden geçirmeye adaydır.

Bir başkasının ayna olacağı üçüncü gözle kendimizi değerlendirmeliyiz. Tecrübeler ışığında kendimizi yorumlamalıyız. Eğitici programlara katılmalıyız.

En önemlisi de, Kur’ân ve hadis ışığında Risâle-i Nur’un insanla ilgili konularını iyice okuyup, o yaklaşım dahilinde becerilerimizi ve hedeflerimizi maksadımıza uygun hale getirmeliyiz.

28.01.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Reklam filmini indirmek için tıklayın

Başlıklar

  Tertip ve tevekkül insanı

  Kendini keşfetmenin ipuçları

  Patent sayısı özgürlük göstergesidir

  GELİŞİM REHBERİ

  AJANDA

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004