Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

EN İYİ GRUBA DÜŞTÜK

Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde, (C) Grubu'nda Yunanistan, Norveç, Bosna-Hersek, Macaristan, Moldova ve Malta ile eşleşti

İsviçre'nin Montrö kentinde yapılan kura çekimi sonrasında, 6 grupta 7'şer takım, 1 grupta da 8 takım yer aldı. Gruplarında ilk 2 sırada yer alacak takımlar, Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa evsahipliği yapacağı finallerde mücadele etme hakkını kazanacak. 2 Eylül 2006 tarihinde başlayacak eleme grubu maçları, 21 Kasım 2007 tarihinde de sona erecek. Öte yandan Ümitler 2008 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçlarının grupları çekilen kuralar sonrasında belli oldu. Türkiye M Grubu'nda yer aldı. Bu grupta İsrail ile birlikte , Estonya - Galler maçında turu geçen taraf yer alacak.

Erzik ve

Ulusoy memnun

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye'nin normal koşullarda gruptan lider çıkacağını söyledi. Erzik, iyi bir gruba düştüklerini belirterek, ''Bence en iyi gruba düştük. Kura öncesi hangi grubu seçmek istediğimizi sorsalardı, herhalde bu grubu isterdik'' dedi.Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da iyi bir gruba düştüklerini belirterek, ''Allah gönlümüze göre verdi. Yunanistan tanıdığımız bir takım. Dünya Kupası Eleme Grubu'nda aynı gruptaydık. Norveç'i de tanıyoruz. Bu gruptan çıkıp, Avrupa Şampiyonası'na katılacağımız kanaatindeyim'' diye konuştu.

Yunan basını: En iyi kura

Yunan basını kurayı ''Olabilecek en iyi gruba düşüldüğü'' şeklinde yorumladı. Yunan basın-yayın organları ''Dişimize göre rakiplerin bulunduğu gruba düştük'' başlıklı haberlerinde, ''Evvel zaman içinde, kalbur zaman içinde bir Türk, bir Norveçli ve bir de Yunanlı varmış. Bunlar 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde, vasat bir grubun içinde birbirlerinin en güçlü rakipleriymiş'' ifadesiyle grup değerlendirmesinde bulundular.

Terim: Biz bu

gruptan çıkarız

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde çekilen kuradan memnun olduklarını söyledi. Terim, grupta Türkiye, Yunanistan ve Norveç üçlüsünün dikkati çektiğini ifade ederek, ''Bosna-Hersek'i de bunlara katabiliriz. Ne çok kötü, ne de çok iyi diyebileceğimiz bir grup oldu. Kuradan memnunuz'' dedi. Gruptaki takımları da değerlendiren Fatih Terim, ''Son Avrupa şampiyonu Yunanistan ile 2006 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda eşleşmiştik. Norveç, bizim gibi play-off'tan dönmüş bir ekip. Bosna-Hersek ise Dünya Kupası Finalleri'ne gitmeyi son saniyelerde kaybetmiş. Macaristan geçmişini arayan bir görüntü içinde. Moldova yabancımız değil. Malta ile uzun zamandır oynamıyorduk, yeniden eşleştik. Türkiye bu gruptan çıkacaktır'' diye konuştu.

28.01.2006


 

Ceza alırsam sorumlusu Bıçakcı'dır

Fenerbahçeli milli futbolcu Serkan Balcı, ceza alması halinde sorumlunun kendilerine sahip çıkmayan eski federasyon başkanı Levent Bıçakcı olacağını söyledi.

FIFA Disiplin Komitesi'ne 16 Kasım'da oynanan olaylı Türkiye-İsviçre 2006 Dünya Kupası play-off karşılaşmasının ardından açılan disiplin soruşturması kapsamında ifade veren Fenerbahçeli futbolcu Serkan Balcı, gece geç saatlerde İstanbul'a geldi.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamada bulunan milli futbolcu Serkan Balcı, ceza alması halinde sorumlunun kendilerine sahip çıkmayan eski federasyon başkanı Levent Bıçakcı olacağını belirtti.

Karar 6 Şubat'ta

FIFA Disiplin Komitesi'ne Hamit'in açıklamaları nedeniyle ifade verdiğini söyleyen milli futbolcu Serkan Balcı şunları söyledi: "Hamit Altıntop'un açıklamalarından dolayı ifade verdim. Benim yapmadığımı söyledim. 6 Şubat'ta her şey, kimin ceza alacağı, kimin almayacağı belli olacak. Hamit, Levent Bıçakcı ve federasyon avukatlarının baskısı sonucu benim ismimi verdi, ben de bu konuda ifade verdim. Hamit, orada farklı şeyler söylemiş, rakip futbolcunun karnına vurduğumu söylemiş. Onların doğru olmadığını, bunları yapmadığımı söyledim. Soyunma odasında şaka ile karışık bir şeyler söylendi. Bunlar maç sonrasındaki atmosferde söylenen sözlerdi. Ama Hamit bu sözleri ciddiye aldı. Son söyleyeceğim söz de budur, artık daha dikkatli olacağım. Benim için rahat, bir problemim yok. Ceza alırsam bundan sorumlu olan bize sahip çıkmayan başkanımızdır."

28.01.2006


 

Taraftar: Jun, Beşiktaş'a bir fayda sağlamaz

Beşiktaş'ta, Ailton'un yerine sezon sonuna dek 250 bin Avra'ya kiralanan Çek milli oyuncu Tomas Jun'un transferinin yankıları sürüyor.

Siyahbeyazlı taraftarların çoğunluğu, Trabzonspor forması giydiğisezonun ilk yarısında tek bir gol dahi atamayan Jun'un, Beşiktaş'ta daverimli olamayacağı görüşünde birleşti. İnternette Beşiktaş ile ilgili haberler yayınlayan ''www.karakartal.com'' adlı sitede halen süren ''Sizce yeni transfer Tomas Jun, Beşiktaş'ın forvet hattındaki sorunu çözebilecek mi?'' konulu ankete katılanların yüzde 68'i (4 bin 538 kişi) ''Hayır'' şıkkını işaretledi. Katılımcıların yüzde 32'si ise (2 bin 149 kişi) ''Evet'' oyu kullandı.

Trabzonspor'la yollarını ayıran ve Beşiktaş'a kiralanan Tomas Jun ise, Trabzon'a alışamadığını ve bu yüzden takımdan ayrıldığını söyledi. Tomas Jun, "Ben Beşiktaş'ta oynamak istiyorum. Beşiktaş'ta başarılı olacağıma inanıyorum. Beşiktaş'tan sonra futbol hayatımı Avrupa'da sürdürmek istiyorum." dedi. İstanbul'dan memleketi Çek Cumhuriyeti'ne daha rahat ulaştığını kaydeden Jun, "Tatil günlerinde memleketime İstanbul'dan iki saatte gidiyorum. Bu Trabzon'dan bir günümü alıyor. Eşimde ben de Trabzon'a alışamadık" diye konuştu.

28.01.2006


 

Halilhodzic: Trabzon'a gelmekle hata yaptım

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, Trabzonspor'a gelme konusunda çok aceleci davrandığını ve Fransa'ya dönmek için sabırsızlandığını söyledi.

Boşnak teknik adam, Fransa'da yayınlanan haftalık Le Food dergisine verdiği özel röportajda Trabzonspor'a iyi düşünmeden geldiğini ve imza atmasının hata olduğunu belirtti.

Dergiye kapak olan ve bir sayfalık röportaj veren Halilhodziç, Trabzonspor'a 8 aylık imza attığını ve sürenin bitiminde de takımdan ayrılacağını yineledi. Halilhodziç, Trabzon'da inanılmaz bir baskı ortamının bulunduğunu da dile getirdiği röportajında, "Burada 5 TV var. 35 gazeteci her gün bizi izliyor. İnanılmaz baskı var. Buradaki baskı Paris Seint Gearmen'den daha büyük. Bu baskı altında herkes zorlanıyor. Bana İspanya ve İngiltere'den teklifler geldi. Ancak İngilizcem olmadığı için kabul etmedim" diye konuştu.

Muhabirin Mayıs ayında ne yapacağını sorması üzerine Halilhodziç "Mayısta Fransa'ya döneceğim. Dönmek için de sabırsızlanıyorum. Fransa'ya gelip şampiyonluk yaşamak ve rövanşı almak istiyorum" ifadelerini kullandı. Fatih Tekke'ye PSG'den teklif geldiğine dair bir haber duyup duymadığı sorusuna karşılık Halilhodziç, "Böyle birşey duymadım. Fakat Fatih Trabzonspor'un en önemli ve en golcü futbolcusu" yorumunu yaptı.

28.01.2006


 

Golcü Neemelo Trabzonspor'da

Trabzonspor, Estonya Milli Takımı'nın santrforu Tarmo Neemelo'yu Trabzon'a getirdi.

Dün sabah Trabzon'a gelen Neemelo'nun sağlık kontrolünden geçtikten sonra bir süre bordo-mavili takımla deneneceği bildirildi. Estonya Ligi Lideri FC TVMK takımı oyuncusu olan Neemelo'nun 23 yaşında ve 1.92 boyunda olduğu belirtildi.

28.01.2006


 

Hidayet yine Magic'i kurtardı

NBA'de Türk basketbolcusu Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, uzatmaya giden maçta deplasmanda Philadelphia 76'ers'ı 119-115 yenerken, 25 sayı kaydeden milli basketbolcu, takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Wachovia Center'da, 14 bin 115 basketbolseverin izlediği maçta takımının en skorer oyuncusu olan ve 5'i savunma olmak üzere toplam 8 ribaunt ve 5 asistle sahadan ayrılan Türkoğlu, ligdeki yükselen performansını sürdürdü. Galibiyet serisini 5'e çıkaran Magic'te bir diğer forvet Dwight Howard, 22 sayı ve 9 ribauntla oynarken, Pat Garrity de rakip potaya 24 sayı bıraktı.

28.01.2006


 

Efes'li Popoviç en değerli oyuncu

Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde 12. hafta maçları da geride kalırken, haftanın ''en değerli oyuncusu'' (MVP), Efes Pilsen'in Hırvat oyun kurucusu Marko Popoviç oldu.

Bu hafta Efes'in, deplasmanda Litvanya ekibi BC Lietuvos Rytas Vilnius'u 74-65 yendiği maçta 32 dakika sahada kalan 24 yaşında ve 1.85 metre boyundaki Marko Popoviç, bu sürede 27 sayı, 6 savunma ribaundu, 4 asist ve 6 top çalma performansıyla 40 puan toplayarak, haftanın MVP'si olmaya hak kazandı. Popoviç, bu sezon daha önce de ligin 8. haftasında MVP seçilmişti.

28.01.2006


 

Kurtar: Bu karda çalışmak çok zor

Çaykur Rizespor, idman sahası karla kaplı olduğu için Fenerbahçe maçı hazırlıklarını 2 gündür halı sahada sürdürüyor.

Teknik Direktör Güvenç Kurtar, elverişsiz hava şartları nedeni ile sağlıklı bir hazırlık dönemi geçiremediklerini söyledi. Devre arası kampında kondisyon ağırlıklı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Kurtar, "Sahada taktik çalışacağımız dönemde kar yağdı. Yani zaman boşa geçiyor gibi bir şey. Bu hava koşulları altında çalışmak çok zor. Çünkü, sahamız kardan kapalı temizleyemiyoruz. Temizlesek altı balçık olacak yine çalışamayacağız" diye konuştu.

28.01.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Reklam filmini indirmek için tıklayın

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004