Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Emniyet, otopark mafyasına savaş açtı

Emniyet Genel Müdürlüğü, yetkisiz kişilerce otopark oluşturulup ücret alınması konusunda 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Metropollerde işlek cadde ve sokakları otopark alanına dönüştürerek haksız kazanç sağlanmasının önüne geçmek isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bir genelge yayınladı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’Özellikle büyükşehirlerimiz olmak üzere ülkemiz genelinde yetkisiz kişilerce cadde ve sokak ile meydanlarda gelişi güzel park yerleri oluşturulmasına devam edildiği, bu kişilerce araçlarını park eden şahıslardan zorla ücret alındığı ve ücret ödemek istemeyen vatandaşların da araçlarına zarar verildiği basında da çıkan haberlerden anlaşılmaktadır. Daha önce yayınlanan genelge ve talimatlar tekrar gözden geçirilerek gereklerinin niçin yerine getirilmediği tespit edilmelidir” denildi.

Bu şekilde yetkisiz kişilerce işlek yerlerin otopark kullanmalarına devam etmeleri halinde savcılıkların harekete geçirilmesinin istenildiği açıklamada, ‘’Sadece karayolları kanunları değil bu tip durumlarda ceza kanunları, organize suç örgütü kanunları devreye girer. Yetkisiz otopark kullanımının önüne geçilmesi için belediye, asayiş polisi ve trafik polisinin ile ilgili devlet kurumları yetkililerinin birlikte haraket etmeleri gerekir.’’ ifadeleri yer aldı.

KAZALARIN BİLÂNÇOSU AĞIR

Emniyet’ten yapılan açıklamada, 8-14 Ağustos tarihleri arasını kapsayan bir hafta süre içinde ülke genelinde 114 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettikleri bildirildi. Bu sayının kaza yerinden hastaneye kaldırılan ve orada ölenlerle birlikte 157 kişi olduğu açıklandı. Kazalarda 258 kişininde yaralandığı kaydedildi. Aynı tarihleri kapsayan süre içinde polis bölgesinde 332 asayiş olayına rastlandığı ve bu olaylarda 41 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Asayiş olaylarında 41 kişinin yaralandığı bu suçlarla ilgili olarak ise 242 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Ülke genelinde 187 kaçakçılık ve organize suç olayının meydana geldiği bu olaylarda 427 şüpheli şahısında gözaltına alındığı kaydedildi.

2004 KPSS SONUÇLARI DA KABUL EDİLECEK

Açıklamada, emniyet teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere, 15 Ocak 2007 ve 17 Eylül 2007 tarihlerinde 2 dönem halinde yapılacak polis meslek eğitimi için, geçerlilik süresi devam eden 2005 ve 2006 tarihlerinde yapılan KPSS ile birlikte 2004 yılında yapılan KPSS sonucunun da kabul edileceği ifade edildi.

/ ANKARA

19.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BM’de ‘askerî’ süreç başladı

  İsrail'in güvencesi barış

  YÖK’ten 15 üniversiteye vekil rektör

  Van’da feci kaza

  Namaza dâvet

  PKK’ya silâh yardımı

  “Kanser raporu doğru”ymuş

  e-Devlet kapısı açılıyor

  Emniyet, otopark mafyasına savaş açtı

  Talat: Ciddî müzakere istiyoruz

  Aydın: Komşularımızla problemimiz yok

  Nükleer santral güvenli olmalı

  İstanbul’da elektrik kesintisi

  Ağrı Dağında volkanik patlama olmaz

  Beki: Özkök madalyayı haketti

  Polis teröristten erken davrandı

  Kandoğan akaryakıta zammı sordu

  İran’ın PKK operasyonu sona erdi

  Türkiye savaşta köprü oldu

  Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2007’de tamam

  Dağılan yuvaların faturası çocuklara

  Yönetmelik değişiyor

  Miniklere şefkat eli

  Savaşa karşı yürüdüler

  Kadınların 5'de 1'i depresyonda

  Üzüm, enerji ve şifa kaynağı

  Bebeklerde sarılık

  Sünnet, hastalıkları engelliyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004