Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Sınava hazırlanma araçları

Eylül ayı eğitim ve öğretimin de başlama ile ara verilen bütün çalışmaların da başlangıcı oluyor. Yaz tatilinde sadece öğrencilerin değil, bütün herkesin buharlaşma ve rolantide çalışma dönemi oluyor. Hayatın akışı çocuklara göre kurgulanıyor. Temmuz ve Ağustos aylarını es geçiyoruz, geçtik.

Zamanın akışı zamanın yaşama biçimine göre uyumlu akıyor. Saatlerin akrep yelkovanları, eski zamana göre, daha hızlı dönüyor sanki.

Yıllar bir gün kadar kısa, aylar saat kadar gelişi ile geçişi bir oluyor. Teknoloji gelişiyor, bilgisayarların işlemci hızları gelişiyor, güneş ve dünya da zamana uyum sağlıyor sanki, "ayıp olmasın "geri kafalı" demesinler diye. Hız çağı efendim hız çağı aynı tempoya ayak uydurmazsanız geride kalırsınız kimse dönüp arkasına bakmıyor zaten, önündekini geçmeye çalışıyor.

Eylül ayında eğitim öğretim yılı faaliyetlerine paralel biz de YASEM olarak hazırlanıyoruz.

ÖSS ve OKS sınavlarına hazırlananlara destek eğitimleri vermek için hazırlanıyoruz. YASEM'in destek eğitimleri "Hızlı Okuma, Hızlı Öğrenme, Sınav Motivasyonu" gibi, adayları hazırlayacağız.

Anahtar, bazen hazineden kıymetlidir. Anahtar olmayınca hazinenin kıymeti bir anlam ifade etmez.

ÖSS ve OKS sınavına hazırlanan öğrenciler çok kapsamlı ve yoğun bilgiyi elde etmeye uğraşıyorlar.

Bilgiyi hem kazanım, hem de onu kalıcı hafızaya kayıt konusunda zaman faktörü önem kazanıyor. Yani hız zamanında "Hızlı Okumak" ve "Hızlı Öğrenmek" sınava hazırlanan her öğrencinin öncelikli işidir. Sonra psikolojik hazırlık da gerekli.

Öğrenmenin yarısı destek diğer yarısı tekniktir.

Öğrenme teknikleri ile motivasyon bir arada olmazsa olmaz.

Öğrenme tek taraflı bir süreçtir. Öğretmek yoktur, öğrenmek vardır. Öğrenmek istemeyince kimse kimseye bir şey öğretemez.

Bu gerçeği anne babalar dikkate almadıkları için durmadan " Çalış…çalış…" diye çocukları motive ettiklerini zannederler. Tam tersi etki yaptığını düşünemezler. Öğrenciyi motive etmek bilgiden önce gelir. Sonra nasıl öğrenebileceğini öğretmek lâzımdır. Öğrenme iklimi sağlanmalı. Ders ve konu bilgisi ise üçüncü aşamada başlıyor.

YASEM' i yakın takip ediniz. Okuma hızı düşük öğrenci ders çalışmaktan hoşlanmaz.

Öğrendiklerini kalıcı arşivine kayıt yapmasını bilmeyen ders çalışmak istemez. Sınava hazırlanmanın gereği konusunda duygularını heyecana getiremezseniz "uydum kalabalığa" dershanelere gider gelir. Görüntü güzel, dershaneler de büyük pastadan pay alacaklardır.

Özel dershanelerden biri büyük bir afiş asmış duvarına;" HAZIRLIK ATLAMAYA HAZIRLIK!" diye. Bu ilân Üniversiteye ilk girenlerin yabancı dil muafiyet sınavı için bir ilân. Bu bir çağrışım yaptırdı. Adayların önce hazırlanmaya hazırlanmaları lâzımdır. Fırsat bu yaa….

Sevgili öğrenciler anneler, babalar, çocuklarınızla ilgilenmenin ve yardımcı olmanın şeklini araştırın.

Büyük paralar harcamak görevinizi yerine getirmek olan vicdanınızı rahatlatabilir. Ancak amaca ulaşmaya yetmez. İlginin tekniğini bilmek lâzımdır.

Sadece öğrencilerin değil yetişkinlerin her alandan insanların sürekli zihni aktivite için eğitimlere katılmaları elzemdir. Yoksa zamanından önce ihtiyarlarsınız.

Dursun SİVRİ

19.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Ruh ve zekâ etkileşimi

  O bir girişimci

  YASEM TEMSİLCİLERİ (26 Ağustos Cumartesi) TOPLANIYOR

  Sınava hazırlanma araçları

  ZEKÂ KIRINTILARINDAN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004