Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Millî forma bu kadar ucuz mu?

Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar, Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek ve Ankarasporlu futbolcular, Hakan, Murat, Mustafa ve Radoslav'ın doğum gününü kutlamak için biraraya geldikleri yemeğe yabancı futbolcuların Türk vatandaşlığına geçmesi olayı damgasını vurdu.

Doğum günü kutlamasında basının sorularını cevaplayan Ankaraspor Başkanı Gökçınar, hafta sonu oynanacak olan Erciyesspor maçınından 3 puanla ayrılmak istediklerini söyledi. ''Geçen haftaki Ankaragücü ve ondan önceki hafta Galatasaray maçına baktığımızda 3 puanı alabilecek durumdaydık'' diyen Gökçınar,"Takım bence iyi gidiyor. Performansı ve kondusyonu güzel. Takımdaki futbolcuların birbirlerine desteği iyi. 3 puanla tanışmak istiyoruz. Zannederim bu da Erciyesspor maçıyla olacak. İnşaallah gülen taraf biz oluruz" dedi.

Bir gazetecinin,"Aurello'nun Mehmet ismini alarak Türk vatandaşı olması ve Türk Milli takımında forma giymesi konusunda ne düşünüyorsunuz" sorusuna Gökçınar, "Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın 'keşke Jaba Türk olsaydı da Milli Takıma alsaydık' ifadelerini hatırlıyorum, şu an Wederson'un Milli Takım'da sol kanat için gerekli olduğu kanaatindeyim. Bu sebeplerden dolayı biz de Jaba, Wederson ve Tita için başvuruda bulunacağız."diye cevap verdi.

''Eğer bir uygulama yapılacaksa bütün takımlara aynı şekilde yapılması gerekir. Aksi takdirde adaletsiz bir uygulama olur'' diyen Gökçınar, "Federasyon'un bu konuya ciddi eğilmesi gerek. Tüm kulüplerin aynı oranda menfaatine uygun bir karar çıkarmasını bekliyoruz" dedi. Gökçınar,"Özümsenmiş bir yaşam içinde Türk vatandaşı olup milli takıma katkı sağlayacaksa bence oynamalıdır. Burada önemli olan Türk Milli takımının başarısıdır" şeklinde konuştu.

Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek de, bu sezon iyi bir çıkış yaptıklarını, Erciyesspor maçından 3 puanla ayrılmak istediklerini söyledi. Gökçek, "İlk iki hafta takımımız iyi görünüyordu. Ama yinede işi sağlama alıp geçen yılki hataları yapmamak için transfer yapmayı düşünüyoruz"dedi.

''İlk iki haftaki performasımızı devam ettirmek istiyoruz. Takımımız iyi yönde gidiyor. Hergün daha iyi olacağız. Sağlam adımlarla ilerliyoruz'' diyen Ankaraspor'un kaptanı Ramazan ise, Aurello'nun milli takımda oyması konusunda ise,"Alınan karalara saygı duyulması gerek. Türk vatandaşı olmak zor değil ama Türk Milli takım forması altında o duyguyu yaşatmak zor. Bence bu duyguyu yaşatabiliyorlarsa, onalrın bizim duygu ve düşüncelerimizi yansıtmasında bir mahsur görmüyorum" şeklinde konuştu.

Konya da Sambacıları Türk yapacak

Konyaspor, Fenerbahçeli Aurelio ve Beşiktaşlı Nobre'nin Türk vatandaşlığına geçmesi üzerine Brezilyalı 2 oyuncusu Batista ve Kaue Da Silva'nın da aynı statüden yararlanması için harekete geçti. Batista ve Kaue Da Silva'nın Türk vatandaşlığına geçmesi için federasyona başvurduklarını açıklayan teknik direktör Nurullah Sağlam, cevap beklediklerini söyledi. Nurullah Sağlam, Türk vatandaşlığı yerine yabancı oyuncu sayısının artırılması gerektiğini vurgularken şöyle dedi:

"Nobre, olayında sonra federasyonda 17 başvuru var. Bunların ikisi bizim. Batista ve Kaue Da Silva için başvurduk. Zaman içinde bu sayı artacak. Bu işin içinden nasıl çıkılacak bilmiyorum. Bunun yerine yabancı oyuncu sayısı artırılabilirdi, ya da serbest bırakılabilirdi."

19.08.2006


 

Ankaraspor Volkan'ı istedi

Ankaraspor'un Galatasaray'ın tecrübeli orta saha oyuncusu Volkan Arslan'ı renklerine bağlamak için harekete geçtiği öğrenildi.

Kadrosunu güçlendirmek isteyen Ankaraspor, Galatasaray'da forma şansı bulamayan orta saha oyuncusu Volkan Arslan'ı transfer etmek için girişimde bulundu. Teknik Direktör Eric Gerets'in fazla forma şansı tanımadığı Volkan Arslan'ı reklerine katmak için çalışmalara başlayan Ankaraspor yönetimi, Galatasaraylı yöneticiler ile bir görüşme yaptı. Ankaraspor'un Volkan'ı bonservisiyle almak istemesine karşılık Galatasaray'ın kiralık olarak bu oyuncuyu Ankaraspor'a vermek istemesi sonucu ilk görüşmelerden sonuç alınamadı.

19.08.2006


 

Trabzonspor MHK'ye tepkili

Vestel Manisaspor maçı sonrası yaptığı açıklamalar sonrası Başkan Nuri Albayrak'a PFDK tarafından bir ay hak mahrumiyet cezası verilirken, aynı maçta kötü yönetim gösteren Cem Deda ise Sivasspor - Sakaryaspor maçına verilmesiyle ödüllendirildi.

19.08.2006


 

Yüzmede yeni bir rekor daha

Amerikalı yüzücü Michael Phelps, erkekler 200 metre kelebek yarışlarından kendisine ait olan dereceyi geliştirerek yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

Kanada'da devam eden Pan Pasifik Yüzme Şampiyonası'nda Amerikalı Michael Phelps, erkekler 200 metre kelebek yarışlarında 1 dakika, 53.80 saniyelik derecesiyle, kendisine ait olan önceki rekoru da geliştirerek yeni dünya rekorunu kırmış oldu. 2004 Atina Olimpiyatları'nda 6 altın madalya kazanma başarısı gösteren Phelps, 22 Temmuz 2003 tarihinde Barcelona'da 1 dakika, 53.93 saniyelik derecesiyle rekor kırmıştı.

19.08.2006


 

Kur'an Kursları futbol turnuvası büyük ilgi gördü

Osmaniye'de düzenlenen Kur'an kursları futbol turnuvasında Kırmıtlı Camii Kur'an Kursu şampiyon oldu.

Kur'an kurslarında futbol başta olmak üzere satranç, voleybol, atletizm turnuvaları ve geziler büyük ilgi görüyor. Osmaniye İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ve 35 Kur'an kursunun katıldığı futbol turnuvası nefesleri kesti. 1.5 aydır düzenlenen futbol turnuvasının finalinde gülen taraf merkeze bağlı Kırmıtlı beldesi Kur'an kursu oldu. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Kırmıtlı Kur'an kursu rakibi Güven Camii'ni 5-4 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı.

19.08.2006


 

Beşiktaş'ın ABD'lisi Reese iddialı

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka'nın, İstanbul Tekelspor'dan transfer ettiği ABD'li oyun kurucu Aubrey Reese, siyahbeyazlı takımda forma giymenin kendisi için büyük bir şans olduğunu belirterek, ''Kendimi şampiyon olmaya hazırlıyorum'' dedi.

Yeni takımıyla sezon hazırlıklarına başlayan Reese, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunduğu dönem içinde siyah-beyazlı takımı yakından takip ettiğini ifade ederek, ''Önceki sezon final oynayan, bu sene de yarı finalde kaybeden bir takımın oyuncusu olmak bana gurur veriyor'' diye konuştu.

19.08.2006


 

Kanu imzaladı

Tecrübeli Nijeryalı golcü Kanu, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Portsmouth'la bir yıllığına anlaşmaya vardı.

Bir dönem Arsenal forması da giyen ve Premier Lig şampiyonluğu yaşayan 31 yaşındaki tecrübeli yıldız, yeni ekibiyle 1 yıllık sözleşme imzalamayı kabul etti. Kanu, Arsenal'de kaldığı süre boyunca toplam 37 gole imzasını atmıştı.

19.08.2006


 

'12 Dev Adam' Litvanya sınavına çıkıyor

Japonya'da bugün başlayacak 15. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinde gruptaki ilk maçında bugün TSÖİ 13.30'da Litvanya ile karşılaşacak Türkiye, tarihindeki 840. sınavına çıkacak.

Karşılaşma NTV'den naklen yayınlanacak. (A) milliler, 70 yıllık tarihinde yaptığı 839 maçın 430'unu kazanırken, 407 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, 2 karşılaşmada da berabere kaldı. Ay-yıldızlılar tarihindeki ilk maçını, 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Şili ile yaptı. Milliler, 7 Ağustos 1936'da yapılan karşılaşmada rakibine 30-16 yenildi.

(A) Milli Takım, tarihinde en farklı skorlu galibiyetini Libya karşısında elde etti. İzmir'de yapılan İslam Ülkeleri Spor Oyunları'nda 29 Eylül 1980 tarihinde Türkiye, Libya'yı tam 97 sayı farkla, 142-45 yendi. Türkiye, tarihindeki en farklı skorlu yenilgisini ise Hırvatistan karşısında aldı. Milliler, Almanya'da yapılan 28. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 24 Haziran 1993'de Hırvatistan'a 113-63'lük skorla, 50 sayı farkla yenildi.

BERABERLİKLER

Basketbol Takımı'nın tarihinde 2 de beraberlik bulunuyor. Beraberlik durumunda uzatmaya gidilmediği dönemde yapılan karşılaşmada, 13 Ekim 1963'de Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda ile 62-62 berabere kalan milliler, İstanbul'da 13 Haziran 1995'de Makedonya ile yaptığı özel maçtan da 78-78 beraberlikle ayrıldı.

19.08.2006


 

Litvanya önünde 12-1 gerideyiz

A Milli Takımı bugüne kadar Litvanya ile yaptığı 13 maçın 12'sini yitirdi, sadece 1'ini kazanabildi. 13 maçta rakip potaya 867 sayı atan Türkiye, kendi potasında ise 1055 sayı gördü.

Türkiye, Litvanya ile ilk kez 10 Haziran 1997'de bir hazırlık maçında karşı karşıya geldi ve 79-72 mağlup oldu. Rakibiyle bugüne dek yaptığı 6 resmi maçı da yitiren Türkiye, Antrenör Aydın Örs yönetiminde Litvanya ile 3 hazırlık maçı yaptı ve tek galibiyetini bu dönemde aldı. Türkiye, 22 Ağustos 2000'de İspanya'da Huelva Turnuvası'nda Litvanya'yı 66-64 yenmişti.

19.08.2006


 

Iraklı başkan 33 gündür kayıp

Irak Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Ahmet AlSamarrai'nin 33 gündür kayıp olduğu açıklandı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden (TMOK) yapılan açıklamada, Irak Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Ahmet AlSamarrai ve yetkililerinin kayıp olduğu ve bugüne kadar haber alınamadığı kaydedildi.

19.08.2006


 

G.Saray: Tribünde kavga etmeyin

Galatasaray Kulübü, sarıkırmızılı taraftarlara çağrıda bulunarak, yeni sezonda kulübün ceza almasına yol açabilecek davranışlardan kaçınmasını istedi.

Açıklamada, sarıkırımzı takımın geçtiğimiz sezon oynadığı karşılaşmalarda tribünlerde çıkan olaylar nedeniyle kulübün ağır para cezaları ödemek zorunda kaldığı belirtildi.

19.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004