Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kazım GÜLEÇYÜZ

Hakikat çekirdekleri



Filistin ve Lübnan bombalanır; her gün onlarca bebek İsrail saldırılarında can verirken Pınar Altuğ’un bilmem kaçıncı kez eş değiştirmesine odaklanan medyanın şimdiki gündemi ise bir defa daha “irtica.”

İzmir-Karaburun’da cereyan eden seviyesiz “mahalle kavgası”nın “Tesettürlüler bikinililere saldırdı” şeklinde takdim edilerek işin yine irtica-laiklik zeminine çekilmek istenmesi artık iyice bayatlayan bir numara.

Ama bunun hâlâ işe yaradığına inanıyor olmalılar ki, geçmişte farklı versiyonları defalarca yaşanan provokasyonların bir yenisini piyasaya sürmekten fayda umuyorlar.

Bu asılsız ve maksatlı iddia üzerine tozu dumana katanların, okul önlerinde polis coplarıyla dövülen, yerlerde sürüklenen, bazıları kaza geçirip sakat kalan, hapse atılan, gururları incitilen, en temel hakları ellerinden alınan başörtülülerin mağduriyetini ısrar ve inatla görmezden gelmeyi sürdürmelerinde ise şaşılacak birşey yok.

Kendilerinden bekleneni ve tıynetlerine yakışanı yapıyorlar.

Eşzamanlı olarak, İstanbul Müftülüğünden verildiği öne sürülen kaynağı meçhul “okunmuş su” fetvası köpürtüldükçe köpürtülüyor.

Müftülüğün kendi içerisinde soruşturduğu bu konuda kimi TV kanalları ise açıktan isim vererek yine yargısız infaz yapıyorlar.

İşin bir başka ilginç tarafı, Diyanet’i “Hurafe üretiyor” suçlamasıyla hedefe yerleştiren kampanyanın, Başkan Bardakoğlu’na “aydın din adamı” övgülerinin yağdırıldığı bir ortamda başlatılmış ve hız kesmeden, tırmandırılarak devam ettiriliyor olması.

Prof. Bardakoğlu, “Tarîk-ı gayr-i meşru ile bir maksadı takip eden, maksudunun zıddıyla ceza görür” sözündeki hikmeti tasdik eden bir muamele ile mi karşı karşıya?

O sözün devamında şunu da ifade ediyor Bediüzzaman: “Gayr-i meşru muhabbetin âkıbetinin mükâfatı, mahbubun gaddarane adavetidir (düşmanlığıdır).” (Mektubat, s. 456)

Peki, bu mânâyı pekiştiren şu söze ne demeli: “Aç canavara karşı tahabbüb (sevgi), merhametini değil, iştihasını açar; hem de diş ve tırnağının kirasını ister.” (a.g.e.)

Ve bilhassa şu dönemde kulak vermemiz gereken bir söz daha: “Havf (korku) ve zaaf, tesirat-ı hariciyeyi (dış baskı ve tesirleri) teşci eder (cesaretlendirir.)” (a.g.e., s. 459)

Bu son sözdeki mânâyı teyid ve tasdik eden en son örnek ise, YÖK’ün yeni kurulan 15 üniversiteye rektör tayin ederken hükümeti hiçe sayarak uyguladığı yöntem.

Bilindiği gibi, 15 yeni üniversitenin açılması, özellikle Millî Eğitim Bakanının sıkça vurguladığı üzere hükümetin iddialı projelerinden biriydi. Uzun ve yorucu hazırlıklarla işin altyapısı oluşturuldu, Meclisten kuruluş kanunu çıkarıldı ve bu süreçte, öteden beri “Bu kadar fazla üniversiteye ne gerek var?” diyen YÖK kılını bile kıpırdatmadı.

Ama ne zaman ki sıra rektör tayinlerine geldi, YÖK bu yeni üniversiteleri ikişer üçer mevcut rektörlere “tedviren” bağlayıverdi.

Ne demişler: El çabukluğu marifet!

Peki ya hükümet? Seyretmeye devam et!

22.08.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (20.08.2006) - En önemli vazife

  (19.08.2006) - AB ve tabular

  (18.08.2006) - Diyanet nereye? (3)

  (17.08.2006) - Lübnan tuzağı

  (16.08.2006) - Fiyasko

  (15.08.2006) - Sıkışma

  (13.08.2006) - Ölüm gerçeği

  (12.08.2006) - YAŞ ve ihraçlar

  (11.08.2006) - YAŞ sonrası

  (28.07.2006) - YAŞ sancısı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004