Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Kastamonu Lâhikası çıktı



Renkli, büyük boy Kastamonu Lâhikası da yeni tarzıyla yayınlandı.

Kastamonu Lâhikası, Risâle-i Nur Külliyatı içerisinde Mektûbât isimli eserin 27. Mektub’undan bir bölümü teşkil eder. (Diğer kısımlar Barla ve Emirdağ Lâhikasıdır). Bediüzzaman Hazretlerinin, Kastamonu’daki sekiz senelik sürgün hayatında talebeleriyle yazıştığı mektupları içine alır.

Bu lâhika mektuplarında pekçok konuya temas edilmektedir. Başlıcalarını şöyle sıralayabiliriz: Risâle-i Nur’un mahiyeti, mesleği ve onunla meşgul olmanın önemi, Risâle-i Nur talebesi kime denir?, talebelerin hizmet tarzları, Müslümanların birbiriyle ilişkilerinde takip etmeleri gereken ihlâs düsturları, takva ve amel-i salih meselesi, şefkat duygusunun istikametli kullanımı, dünyayı ahirete bilerek ve severek tercih ediş, hakikî ve mecâzî olmak üzere iki nefs-i emmare, savaşların neticesinde ölen masum insanların ve çocukların akibeti vs...

Bediüzzaman Hazretleri, “Risâle-i Nur’un en mühim neşir merkezlerinden biridir” diye vasıflandırdığı Kastamonu’ya, 1936 yılında, Eskişehir hapsinden sonra sevk edilir. İki üç ay polis karakolunda misafir edildikten sonra, kendi ifadesiyle “Kastamonu’nun medrese-i Nuriyesi” dediği karakolun karşısındaki bir evde kira karşılığında ikamet etmeye başlar. Burada Denizli hapsine kadar sekiz sene, çok sıkı bir denetim altında adeta göz hapsine mahkûm edilir.

Bediüzzaman, Kastamonu’da geçirdiği süre içerisinde, yukarıda bahsettiğimiz lâhika mektuplarının dışında, bazı eserler de telif etmiştir.

Cenâb-ı Hakkın varlığını, birliğini, kâinattaki mevcudatın dilleriyle ispat eden Ayetü’l-Kübra (7. Şuâ) gibi muazzam bir eser, yine Allah’ın varlık ve birliğine mevcudattan deliller getirdiği Münâcât Risâlesi (3. Şuâ), “Hasbünallahü ve ni’me’l-vekil” âyetinin mânâ, hikmet ve insan hayatındaki önemini izah eden 4. Şuâ ve Ettahıyyatü duâsının bir tefsiri niteliğinde olan 6. Şuâ da burada telif edilen risâleler arasındadır.

Metne ait lügatçenin aynı sayfalarda verildiği Kastamonu Lâhikası'nda indeks, dipnot ve kronolojik bilgiler de yer alıyor.

Risâle-i Nur Külliyatını yeni bir tanzimle yayınlama projesi çerçevesinde; Sözler, Mektubat, Lem’alar, Şuâlar, Asa-yı Musa, İman-Küfür Muvazeneleri, Tarihçe-i Hayat ve Mesnevî-i Nuriye ise daha önce satışa sunulmuştu.

***

Ramazan sayfası hatırlatması

Üç ayların girmesi ile Ramazan hazırlıklarının da hız kazandığını belirtmiş, Babıâli’de Yeni Asya ile başlayan ve bugün pekçok gazete tarafından benimsenen bir gelenek halini alan Ramazan sayfamız için bir duyuruda bulunmuştuk.

Ramazan sayfası için yaptığımız çağrımızı tekrar hatırlatmak istiyoruz.

Çağrımız hem geçen yıllarda sayfamıza katkıda bulunan, hem de bu sene için hazırlık yapmış eser sahipleri için geçerli. Ramazan sayfasının mânâ ve muhtevasına uygun çalışmalarınızı Eylül başında elimizde olacak şekilde bekliyoruz. Mümkünse bilgisayar ortamında yazılmış, Ramazan sayfası formatına uygun, kısa, öz ve çarpıcı, tefekküre dayalı düz yazı, şiir ve fotoğraf çalışmalarınızı [email protected] adresine bekliyoruz. Sayfa için hazırlık yapmakta olup da çalışmaları daha sonraki günlere sarkacak olanların da aynı e-posta adresinden bizleri bilgilendirmelerini diliyoruz.

***

‘Kitaba dâvet’te son günler

Yeni Asya Neşriyatın yaz aylarını okuma mevsimi yapmaya katkı sağlamak için gerçekleştirdiği ‘Kitaba Dâvet’ adlı kampanyanın süresi, gördüğü ilgi üzerine 1 Eylül’e kadar uzatıldı. 25 set halinde hazırlanan çeşitli tür ve boyuttaki iki yüzü aşkın kitap ve cd yüzde 60’a varan indirimlerle okuyucuya ulaşan kampanyanın son günleri. Kitaplıklarındaki eksiklerini tamamlamak isteyen ya da dostlarına değerli bir kitap hediye etmeyi düşünenler için bu mükemmel fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.

Hepinize hayırlı haftalar.

28.08.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (14.08.2006) - Yeni sezon hazırlıkları

  (07.08.2006) - Kadın ilmihali

  (31.07.2006) - Fırsatı kaçırmayın

  (24.07.2006) - Muhabbet Fedaileri

  (10.07.2006) - Tatil ve gazetemiz

  (03.07.2006) - YASEM Yayınları

  (26.06.2006) - Yeni kitaplar

  (19.06.2006) - Okuma zamanı

  (12.06.2006) - Promosyonlara devam

  (05.06.2006) - Demokrat Hanımlar

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004