Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Nejat EREN

Risâle-i Nur patenti ve Bediüzzaman damgası



“Patent” demek, kalite demektir. Marka demektir. Güven demektir. Sadelik demektir. Berraklık demektir. Standart demektir.

O “patent” altındaki malı ve ürünü tekrar denemeye kalkmak ise kendine eziyet, akla zarardır. Mantığa ters düşmektir. Muhakemeye ihanettir. Tecrübe ve gerçek hayatı hiçe saymaktır.

Risâle-i Nurlardaki hakikatler ve Bediüzzaman’ın hayatı, yalnız Müslümanlar için değil, bütün insanlık için bu noktadan çok gerçekçi ve sağlam bir “patent,” doğru bir rehber ve yüksek bir standarttır.

Manevî kaynak olarak binden fazla delili arkasına alan Risâle-i Nur Külliyatı; ilim, eğitim, san'at, diplomasi, şahsî, ailevî, sosyal hayat, dâhili ve haricî siyasî denge ve gerçekler gibi her alanda prensiplerini ve hâkimiyetini her geçen gün arttırarak devam ettiriyor.

Yurt içinde ve dışında Risâle-i Nur ve Bediüzzaman konulu ve eksenli yapılan konferans, seminer, sempozyum, panel, vb. yapılan her türlü sosyal ve kültürel faaliyete katılan yerli ve yabancı otoritelerin vardığı sonuç; “Bu eserler ve müellifi eşsizdir, harikadır, mükemmeldir” şeklinde takdir ifadeleridir.

Bu işin künhüne vakıf olmayan insanlar diyebilirler ki; “Bu eserleri okuyanlar ve takip edenler marjinal bir grup ve taraftardır.” Hayır, akl-ı selim sahibi kim olursa olsun objektif ve tarafsız bir nazarla bu eserleri okuduğu zaman görecektir ki, her sahada bu eserler müthiş derecede orijinal ve geçerli fikirler ortaya koymaktadır. Gerçek bir rehber, hakikî bir mürşit, şaşmaz bir rota, ufuk açan bir üstün fikir ve vizyon, çare üreten harika bir yol gösterici konumundadır.

Çünkü bu eserler ve müellifinin hayatta rehber aldığı iki ana temel değer vardır: Birisi Kâinatın Yaratıcısı Allah’ın kelâmı Kur’ân-ı Kerim, diğeri ise Kâinatın Efendisi Hz. Muhammed’in (asm) sünnet-i seniyyesidir.

Bunun içindir ki, fikirler sağlam, görüşler yüksek, yorumlar isabetli, çözümler her hale göre çok uygun ve tam isabetlidir.

Ulusal ve uluslar arası çapta yapılan kongrelerdeki notların birçoğu kayıtlı doküman olarak eldedir.

Çok ünlü, ünlü olduğu kadar da katıksız Yahudi olan İsrail asıllı Prof. Dr. Yehezkel Landau, 2004 yılında yapılan, bizzat benim de katıldığım, 7. Bediüzzaman Sempozyumu’nda, “Ortadoğudaki savaşın sona erme formülünün Bediüzzaman’ın barışçı fikirleriyle mümkün olacağını” söylemişti.

Yirmi gün önce Isparta’daki bir sohbette dinlediğimiz Bediüzzaman’ın varislerinden, Nurların büyük hizmetkârı değerli Abdullah Yeğin Ağabey, yakında gittiği Avustralya’da polis teşkilâtında görev alan bir Türk gencinin, sade ve halis haline imrenen âmirinin İslâm hakkında var olan birçok şüpheli sorusuna ikna edici cevaplar verdikten sonra, bu gencimizin aynı amiri tarafından emrindeki polislere bu güzellikleri anlatması, İslâmı iyi tanıtması için görevlendirildiğini; Cuma günü gittiği camideki imamın da İngilizce vaazında Yirmi Üçüncü Söz’ü anlatmaya çalıştığını nakletmişti.

Aynı toplantıda Ukrayna’dan gelen Azerbaycan asıllı ehl-i hizmet bir kardeşimiz, bu ülkede lokantada yapılan bir Risâle-i Nur dersini dinleyen askerî güvenlik görevlisinin çok etkilendiğini, içki içmek için geldiği bu mekânda yapılan sohbetten, içkinin vereceği zevkten çok daha fazla mutluluk duyduğunu ve kendilerini makamına dâvet edip bu tür sohbetleri yapmaları gerektiğini söylediğini naklettikten sonra, şehrin valisinin de bu konudan haberdar olmasının ardından Valililik makamında bu tür sohbetlerin yapıldığını ve eldeki eserlerin resmî makamlar tarafından muhtaç olanlara ulaştırılma kampanyasının başlatıldığını anlattı.

Bir başka ehl-i hizmet kardeşimiz bu aybaşında İstanbul’da yapılan “Risâle-i Nur, Bediüzzaman ve Haşir” konulu konferansa katılan, Arap âleminden gelen yirmiye yakın ilim adamının, “Bediüzzaman’ın, yaşayan ve yürüyen bir Kur’ân olduğunu” üstüne basa basa beyan ettiklerini anlattı.

Risâle-i Nurların akla gelebilecek ve bugünün insanının konusu olan her türlü sahada fikir yürüttüğünü, çok harika çözümler ürettiğini beyan ettiklerini söyledi.

Hele birisi var ki bu âlimlerin içerisinde, “Bediüzzaman bütün olumsuzluklar karşısında çaresiz kalmayan, en güzel çözüm üreten, olumsuzlukları müsbete çeviren müthiş bir iradeye sahip!” beyanında bulunuyor. Daha buna benzer binlerce misâl verilebilir.

Yazının başlığıyla ve giriş bölümünde nazarlara vermeye çalıştığımız “patent ve marka” meselesi işte bunun için önemlidir.

İsteseler de, istemeseler de Türkiye’nin ilmî, siyasî, sosyal, askerî, diplomatik, sınaî, kültürel, ticarî hayatında bulunan etkili ve yetkili kişilerin de çoğu; zamanla bu noktaya geleceklerdir. Bunda asla şüphemiz yoktur. Çünkü akıl için yol birdir. Bu denli sağlam ve isabetli “patent ve marka”da omuz omuza nice yıllara diyor, saygılar sunuyorum.

02.09.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (26.08.2006) - Dünyanın bahtiyar insanları ve mübarek bir belde

  (19.08.2006) - Ciddiyet ve doğru yaşamak üzerine

  (12.08.2006) - Nur yolu kervanına katılanlar

  (05.08.2006) - Zalimler için yaşasın Cehennem!

  (29.07.2006) - Kendimizi muhasebeye çekiyor muyuz?

  (15.07.2006) - Raftingle biten bir okuma programı

  (08.07.2006) - İnsan denen varlık ve mahiyeti

  (01.07.2006) - Doğruluk ve yalanın sahaları ve neticeleri

  (24.06.2006) - Torunlarımız, sevgileri, gelecekleri ve biz

  (17.06.2006) - Afyon'da okumalar, Zonguldak'ta konuşmalar

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004