Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Annan: İran tecrit edilmemeli

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, İran’ın uluslar arası alanda tecrit edilmemesini istedi. Annan, İspanya’da yayımlanan El Pais gazetesinde yer alan demecinde, “İranlılar, nükleer programları hakkında dünyanın endişelerini giderecek bir yol bulmalı. Uluslar arası topluluk İran’ı tecrit etmemeli, İran’a güvenmeli’’ dedi.

İran ile yaşanan krizin “sabır, devamlılık ve müzakere” ile çözülebileceğini belirten Annan, İran’ın nükleer programı hakkında karşılıklı yanlış anlama ve güvensizliğin söz konusu olduğunu kaydetti. BM Genel Sekreteri, “5+1’ler (BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Almanya) İran’a güvenmiyor ve İranlılar da bana karşı tarafa güvenlerini yitirdiklerini söylüyorlar. Batılı ülkeler, İran’ın zaman kazanmaya çalıştığını düşünürken, İranlılar tekliflerinin ciddî ve üzerinde çalışmaya değer olduğunu belirtiyor. İleri adım atabilmek için güven ortamını oluşturmak bir zorunluluktur” dedi.

Annan, Lübnan’daki Hizbullah örgütüyle bağlantılı olarak, “Genel endişe, İran’ın bireysel hareket ederek, Lübnan’da Hizbullah’a parasal yardımda bulunması” diye konuştu.

Lübnan ile İsrail arasındaki krize de değinen Annan, “Meselenin en iyi çözümü sınırın güvenliğinin kontrol altına alınmasıdır. Suriyeli ve Lübnanlı yöneticilerle konuşmalarımda bunu sürekli gündeme getirdim” dedi.

/ MADRİD

06.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa’dan İsrail’e tavır

  Mısır da asker göndermiyor

  Filistin’de yeni hükümet

  Lübnan, BM Güvenlik Konseyi'ne gidiyor

  Nasrallah ilk kez konuştu

  Annan: İran tecrit edilmemeli

  Putin G. Afrika turunda

  Castro: İyileşiyorum

  Irak’ta Ohal uzatıldı

  Kur’ân’a saygı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004