Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çizgi filmler Can Kardeş’te

Can Kardeş, bu ayki kapak konusunu “çizgi film”lere ayırdı. Çizgi filmler nasıl doğmuş, dünyamıza nasıl girmiş... Geçmişten günümüze kadar olan etkisi nedir.



Tekerlemeler, çocukların dilini daha iyi geliştiriyor

Tekerleme, hikâye, fıkra ve benzeri kültürel ögelerin çocukların ruhsal, kültürel ve dil gelişimlerine katkıda bulunarak, onların üretici ve eleştirel düşünme kapasitelerini artırdığı bildirildi.



Phaselis’te sema gösterisi

Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen 4. Phaselis Sanat faaliyetleri sema gösterileriyle devam etti. Faaliyetlerin 2. gününde Tasavvuf Musikisi Mevlevi Kültürünü Araştırma Derneği icra heyeti ve sema topluluğu sahne aldı.



Süleyman Kösmene kitaplarını imzaladı

Yeni Asya Neşriyatın İzmir Fuarındaki günleri hareketli geçiyor. Fuarıda kitap ve nota sokağına büyük bir ilginin olduğu gözleniyor. Yazar Süleyman Kösmene, okuyucuların fıkhî sorularına cevap verirken bir taraftan da kitaplarını imzaladı.



BBC, Antakya’da belgesel çekecek

BBC Televizyonu’nun 115 Kasım tarihleri arasında Antakya’da “Kültürün yolu” isimli belgesel çekeceği bildirildi.



Tarihî çeşmelerden su akacak

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, 100’ü aşkın tarihî çeşmeden restorasyonu tamamlanan 42’sinin yanı sıra diğerlerinin de 15 yıldır akmayan su kanallarının onarılması planlanıyor.



Aşık Veysel’in müze evine ziyaretçi ilgisi

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun müze haline dönüştürülen evini ziyarete gelenlere rehberlik eden Veysel’in kızı Zöhre Başer, yetkililerin buraya bir görevli atamasını istedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004