Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çare ‘doğru İslâm’

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde bulunan Rotterdam İslâm Üniversitesi, yeni öğretimi yılına başladı. Üniversite binasında düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, dünyanın medeniyetler çatışmasını destekleyen gelişmelere sahne olduğunu ve bu gelişmelerden Hollanda’nın da olumsuz yönde etkilendiğini anlattı. Akgündüz, bu olumsuz gelişmeden kurtulabilmek için Müslüman ve Hıristiyanların birbirlerine yaklaşmaları gerektiğini, bunun sağlanabilmesi için de öncelikle ‘’doğru İslam’’ı öğrenmenin önemli olduğunu vurguladı.


Toplumsal uzlaşma yoluyla çözüm çağrısı

Hollandalı Parlamenter Camiel Eurlings tarafından hazırlanan Türkiye raporunu görüşen ve oylayan Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu, Yeşil grup p

Avrupa Komisyonu raporu inceleyecek

AB Komisyonu, Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonunda kabul edilen Türkiye raporunu, AP tarafından onaylanmış haliyle dikkate alacağını bildir


  TMK esastan görüşülecek

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in 5532 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 2 maddesindeki bazı hükümlerin iptali talebiyle açtığı dâvâyı esastan görüşecek.


  CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz’dan tuhaf iddia

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, AKP milletvekillerinin, Lübnan’a asker gönderilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresine olumlu oy vermesi için bütün tarikat liderlerinin devreye sokulduğunu idda etti.


  Peruklu olduğu gerekçesiyle üniversiteye alınmadı

Üniversitelere kayıtların başlamasıyla başörtüsü yasakçıları da sahneye çıktı. Sütçü İmam Üniversitesi’ne kaydını yaptırmak isteyen Şeyma Türkan peruk taktığı gerekçesiyle okula alınmadığı gibi, yatırdığı harç parası da iade edilmedi.


  12 Eylül'e suç duyurusu

‘’Darbe Karşıtı Platform’’ üyeleri, ‘’12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştirenlerin yargılanması’’ talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Platform sözcüsü Ruşen Sümbüloğlu, başsavcılık önünde yaptığı basın açıklamasında, ‘’12 Eylül’ü gerçekleştirenlerin, yasalar tarafından korunduğunu’’ belirtti.


  Türkiye’de darbeciler korunuyor

Ankara’da 78’liler Derneği öncülüğünde 48 parti, sendika ve sivil toplum örgütünün katılımıyla Sıhhiye Meydanı’nda “12 Eylül Darbeciler Yargılansın” mitingi düzenlendi. Mitinge 2 bin kişi katılırken, yaklaşık 3 bin polis tedbir aldı.


  Sınır ötesi kültür girişimi

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’ye yapacağı ziyaret sırasında “sınırlar ötesi bir kültür girişiminde bulunacaklarını” söyledi.


  Uslu: Suriye halkı barış istiyor

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu başkanlığındaki 50 kişilik heyet, 3 günlük Suriye ziyaretini tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, sendika ve sivil toplum örgütleriyle temaslarının verimli geçtiğini ifade etti.


  İhbarcı ere soruşturma

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’de 1 Eylül Cuma günü meydana gelen çatışmayla ilgili haberlere konu olan ve birliğinden firar eden erin, 2 Eylül Cumartesi günü yakalanarak, hakkında yasal işlem başlatıldığını bildirdi.


  AKP İzmir İl Başkanlığında yine patlama

AKP İzmir İl Başkanlığı binasının yanındaki çöp kutusuna bırakılan ses bombası patladı.


  Ağrı’da 1 terörist teslim oldu

Ağrı’da terör örgütü PKK üyesi 1 kişinin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.


  UNICEF’ten babalara mektup

Çocukların yaşatılması, sağlıklı büyümesi, gelişmesi, daha az sağlık sorunu ve hastalıkla karşılaşması için uygun şartları sağlamaya çalışan, bu amaçla annelere eğitim veren UNICEF, babaları da bu amaca ortak etmeye çalışıyor.


  Öğrenciye tatil sonrası “uyum” etüdü

Bir yandan tatil döneminin bitmesinin üzüntüsünü, diğer yandan da okulların açılacak olmasının sevincini yaşayan öğrencilerin, karmaşık duygularla yeni eğitim-öğretim döneminde başarılı olabilmelerinde en önemli görevin ebeveynlere düştüğü vurgulandı.


  Barış için ilâhiler

Özel Kılıçaslan Lisesi Mezunları Derneğinin dâvetlisi olarak Kayseri’ye gelen Mehmet Bayraktareviç yönetimindeki Bosna Sultan Fatih Mehmet Korosu, lise bahçesinde konser verdi.


  Velilere çanta uyarısı

Prof. Dr. Baktır, kısa süre sonra okulların açılacağını ve çocukların yeni bir eğitim maratonuna başlayacağını hatırlatarak velilere, çocuklarına ağır çanta taşıtmamaları uyarısında bulundu.


  CeBIT Bilişim Fuarı başladı

Fuar ve eş zamanlı düzenlenen Bilişim Zirvesinin açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, fuarın İstanbul’un bir bilişim şehri olmasına katkıda bulunduğunu, şehrin gelecekte Avrasya ve Avrupa’nın dijital başşehri olacağını vurguladı.


  Muhtemel “kuş gribi salgını”na tedbir alınıyor

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan grip salgını planı kapsamında, kamu personeline yetecek kadar cerrahi maske stoklanması ve kamu kurumlarında hizmetin yürütülmesi için gerekli personelin isim listesinin hazırlanması istendi.


  Diş bozukluğu psikolojimizi bozuyor

Duaçınarı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Diş Hekimi Muharrem Kuş, modern toplumlarda dişlerdeki şekil ve renk bozukluklarının kişide psikolojik rahatsızlıklara kadar varan problemlere sebep olabildiğini söyledi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004