Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ege Bölgesi yıldız firmalarla kalkınır

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Ege Bölgesinde “yıldız firma’’ sayısının artması ve ‘’yıldız sektörler’’ oluşturulması gerektiğini belirtti.

Taşkın, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin büyüme sürecine girdiğini, bu süreçte Ege Bölgesi ve İzmir’in de başta yabancı yatırımlar olmak üzere birçok alanda, üretime yönelik faaliyetler içine girebileceğini belirtti.

Türkiye ihracatının yüzde 20’sinin İzmir’den yapıldığını, Ege Bölgesi’nde 41 organize sanayi bulunduğunu kaydeden Taşkın, bu göstergelere rağmen İstanbul Sanayi Odasının yayınladığı 500 büyük sanayi kuruluşu arasında Ege Bölgesi’nden 6-7 firmanın yer almasından üzüntü duyduklarını söyledi.

Taşkın, şöyle dedi: “Yıldız firma sayısını artırmak, yıldız sektörler oluşturmak zorundayız. Türkiye’de kültür balıkçılığı sessiz sedasız 400 milyon dolarlara ulaştı. Çevreyi kirletmeyen, açıkta, Avrupa standartlarında üretim yapan balık çiftlikleriyle bu sektörde yıldız firmalar oluşturabiliriz. Ege Bölgesi’nde son yıllarda gelişen jeotermal seracılıktan elde edilen ürünlerin yüzde 95’ini ihraç ediyoruz. Çanakkale’den Muğla’ya kadar uzun bir sahil şeridine sahip Ege Bölgesi’nde, ultra yat yapımı ve tersane için de müthiş bir potansiyelimiz var. Bunları kullanmak durumundayız. Marmara Bölgesi’ndeki tersanelerdeki üretiminin 4 yıllığına dolu olduğu bildiriliyor.’’

/ İZMİR

18.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kaçak akaryakıta işaretli takip

  TZOB, Prag’da kongreye katıldı

  İhracatın vitrini yurt dışı fuarları

  Çağrı, Ümraniye Namık Kemal’de

  Kamyoncuların tercihi kırmızı-beyaz

  Ege Bölgesi yıldız firmalarla kalkınır

  Mini cooper görücüye çıkıyor

  İstanbul’da global buluşma

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004