Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yanlış anlaşıldım, tepkilere üzüldüm

Papa 16. Benediktus, pazar ayininde yaptığı konuşmada, Müslümanları kızdıran sözleriyle ilgili tepkilerden dolayı üzgün olduğunu söyledi, ancak özür dilemedi. Papa, geleneksel Angelus duâsı için toplanan binlerce kişiye yaptığı konuşmada, Müslümanların tepkisine sebep olan sözleri konusunda yanlış anlaşıldığını söyledi.


Papa’ya cevap Patrik’ten

Fener Patrikhanesi: Aramızda bunca ortak değer ve işbirliği imkânı varken, birbirimizin inançlarını incitmekten kaçınmalıyız. Fener Rum Patrikhanesind

Sezer’in derdi Kur’ân kursları

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eğitimin, Atatürkçü düşünceden ve laiklik temelinden ödün verilmeden yürütülmesi gerektiğini ileri sürerek, ‘’Bu bağ


  Meclis AB için toplanıyor

TBMM Genel Kurulu, 9. Uyum Paketi kapsamında çıkarılması gereken 9 yasa tasarısı ve teklifini görüşmek üzere yarın olağanüstü toplanacak.


  Başörtüsüne özgürlük talebi güçleniyor

Özellikle üniversite öğrencilerini mağdur eden başörtüsü yasağına karşı başlatılan ‘haftalık basın açıklamaları’ artarak devam ediyor.


  Çiçek: Af, hukuka saygıyı azaltıyor

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ‘’Bir suç işlerim, ardından af gelir çıkarım’’ anlayışının terk edilmesini isteyerk ‘’Artık af yok. Kim bu ülkede af çıkarıyorsa, milletin başına en büyük belayı açıyor demektir. Yargının etkinliğini azaltan bu aflardır. Hukuka saygıyı azaltan, devleti zaafa uğratan aflardır” dedi.


  Türkiye, yağışlı havanın etkisine giriyor

Hafta boyunca yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde mevsime uygun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiği bildirildi.


  Ercan: Bu sözler Hıristiyanları bağlamaz

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, Papa 16. Benediktus’un İslamiyet ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.m.) hakkındaki sözlerinin akıl dışı ve tam bir cehalet örneği olduğunu söyledi.


  DYP, Menderes’i mezarı başında andı

Eski başbakanlardan Adnan Menderes ile dönemin Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, ölümlerinin 45’inci yılında Topkapı’daki Anıt Mezar’da törenle anıldı.


  Koç: Müzelerin işletmelerini de özelleştirelim

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, müzelerin işletmelerinin de özelleştirilmesi gerektiğini söyledi.


  En büyük güç, eğitimli insan gücü

AKP Grup başkan vekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, bir milletin elinde bulundurduğu en büyük gücün eğitimli insan gücü olduğunu bildirdi.


  AB sürecinde değişimler çok iyi algılanmalı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, AB sürecinde değişimlerin çok iyi algılanması gerektiğini söyledi.


  Talat Antalya'ya gelecek

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, 10. Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı'nın açılış oturumuna katılmak üzere, bugün Antalya'ya geleceği bildirildi.


  Süleyman Hilmi Tunahan duâlarla anılıyor

Süleyman Hilmi Tunahan, vefatının 47. yılında duâlarla anılıyor. Okunan hatm-i şeriflerle anılan Tunahan Hocaefendi, hayatı boyunca “dışımız halk ile içimiz Hak ile” prensibini düstur edinen 72 yıllık ömrünü Kur’ân hizmetlerine adadı.


  İlk ders zili çaldı

2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili bugün sabahın ilk saatlerinde çaldı. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan 14 milyon civarında öğrenci ile 595 bin öğretmen, yaklaşık 3 aylık yaz tatilinin ardından, ders başı yaptı.


  Şoförlere okul yolu uyarısı

Eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla sürücüler, veliler ve öğretmenlerin istenmeyen olumsuz durumları önlemek amacıyla trafik kurallarına daha çok uymaları gerekiyor.


  Liselere beslenme dersi geliyor

Gençler arasında beslenme bozukluğuna bağlı obezite ya da aşırı kilo kaybı gibi rahatsızlıkların artması üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı, okullarda sağlıklı beslenme konusunda eğitim verecek.


  6 bin sınıfa 120 bin bilgisayar

Millî Eğitim Bakanlığının geçen yıl başlattığı Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası kapsamında Türkiye genelinde kurulan 6 bin Bilişim Teknolojisi (BT) sınıfına, 120 bin bilgisayar kazandırıldı.


  İnternet üzerinden okul yardımı

Okul malzemelerinden yoksun öğrencilerden bir tanesinin araklım.net’e ulaştırdığı yardım talep mektubunu 3 bin 300 üyesi olan web sitesinin üyelerine duyurmasıyla yüzlerce yardım severi harekete geçirdi.


  Kas zayıflığı çocuklarda bel ağrısına sebep olur

Denizli Devlet Hastahanesi (DDH) Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Mehmet Beşir Türkmen, çocuklardaki bel ağrısının erişkinlerinkinden oldukça farklı olduğunu belirtti.


  ‘Fosil kökenli yakıt hastalığa sebep oluyor’

Malatya Tabip Odası tarafından doğalgazın kullanılmaya başlanması ile birlikte katı yakıtların çevreye ve insan sağlığına verdiği zararların ortadan kalkacağı belirtildi.


  Heyelan tehlikesi korkutuyor

Rize’nin Çayeli ilçesinin köylerinden Başköy, ciddî bir heyelan tehlikesiyle karşı karşıya. Başköy’de yaşayan halk, dengesi bozulan evleri ve ağaçları gördükçe, “Köyümüz kayıp gidecek mi? Bizim halimiz ne olacak?” diye düşünüyor.


  Anne sütü bebeğin ilk aşısı

Sinop Sağlık İl Müdürü Dr. Abdülkerim Köroğlu, bebeklerin doğar doğmaz kesintisiz en az 6 aya kadar emzirilmesi gerektiğini ve bebek gelişimi için anne sütünün vazgeçilmez besin olduğunu açıkladı.


  Sigara kadınlara daha zararlı

Akciğer kanserinin yanı sıra birçok hastalığın sebebi olarak gösterilen sigaranın kadınlara daha zararlı olduğu bildirildi.


  Apartman çatısını bahçeye çevirdi

Nevşehir’de, 67 yaşındaki Münire Yurdusev, apartmanının damında meyve sebze yetiştiriyor. Yaşlı kadın, yaz ve sonbaharda sebze ve meyveye para vermeden, tüm ihtiyaçlarını damdaki bahçesinden karşılıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004