Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Futbol iğrenç bir meslek

Süper Ligi'nin 6. haftasında, Bursaspor'u konuk eden Antalyaspor, ilk yarı 2-0 yenik kapattığı karşılaşmayı 3-2 kazanarak ligdeki ilk galibiyetini alarak büyük bir sevinç yaşadı. Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, başarılı bir oyun sergileyen Antalyaspor'un ilk yarıda hak etmediği 2 gol yediğini ancak 2. yarı 3-2 galip olmayı başardıklarını söyledi.

İlk yarı yaşanan olayların Antalyaspor taraftarına yakışmadığını ifade den Vural, Bursasporlu taraftarların ağır tahriklerde bulunduğunu ve bununda doğru olmadığını belirtti. Maçın tamamında Antalyaspor'un üstün bir futbol sergilediğini anlatan Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, ilk yarıda yenen golleri bir haksızlık olarak değerlendirerek, futbol kadar iğrenç ve ürettiğini alamayan bir mesleğin olmadığını söyledi.

Maçla ilgili istatistikleri tek tek açıklayan Vural, bu istatistiklere göre Antalspor'un maçın her iki yarısında üstün ve atak bir futbol sergilediğini söyledi. Bursaspor'un maçın ilk yarısında iki pozisyon bulduğunu ve bunları gole çevirdiğini anlatan Vural, Antalyaspor'un ise en az 10 pozisyondan yararlanamadığını ifade etti.

İkinci yarıda yapılan oyuncu değişikliği ile takıma canlılık geldiğini açıklayan Vural, "Şans da bize yardım etti. Bursaspor kalecisi Ömer bir şutumuzda topu elinden kaçırdı. Bir de penaltıdan gol kazandık. Ali Bilgin'in golüyle birlikte, maçtan 3-2 galip ayrılmayı başardık. Tarihimizin en önemli maçlarından birini kazandık. Futbolcularımızı ve taraftarımızı kutluyorum." dedi.

İlk yarının sonlarına doğru yaşanan tatsız olayların başlangıcında suçun büyük bir çoğunluğunu Bursasporlu taraftarlarda olduğunu anlatan Vural, Bursasporlu oyuncuların Antalyasporlu oyucular aleyhine küfür ettiğini iddai etti. Bundan dolayı Bursasporlu yöneticileri kınadığını belirten Vural, maçın hakemi Selçuk Dereli'yi kutladığını, Ancak Selçuk Dereli'nin Bursaspor'un 2-0 önde olduğu dakikalarda kaleci Ömer'in vakit çalmaya yönelik hareketlerine neden taviz verdiğini anlamadığını söyledi.

18.09.2006


 

Nuri Şahin yedek kulübesine düştü

Almanya'daki Türk futbolcu potansiyeli Serdar Taşçı'yı yeni sezona yeni bir yıldız olarak hediye ederken, geçen sezon yıldızı parlayan ve İstanbul'da Alman Milli Takımına attığı golle 17 yaşında Almanya'da günün adamı olan Dortmund'lu Nuri Şahin yeni sezonda yedek kulübesinden kurtulamadı.

Öte yandan 19 yaşına 4 ay önce giren Serdar Taşçı, Stuttgart'ın deplasmanda Werder Bremen'i 3-2 yendiği maçta sahanın en iyilerindendi. Alman gazeteleri sahadaki 22 futbolcudan sadece ikisine mükemmele yakın not olan 2'yi verdi. Serdar ve takım arkadaşı Pardo en iyi notu alan isimler oldu.

Sezonun üçüncü haftasında Stuttgart'ın Dortmund'da yenildiği maçta attığı gol ve mücadelesiyle Almanya liginde haftanın karmasına girmeyi başaran Serdar Taşçı, dördüncü haftaya da damgasını vurdu. Stuttgart defansında forma giyen Serdar Taşçı, daha önce Almanya milli takımını seçen Malik Fathi ve Mesut Özil'den sonra milli takım kararını Almanya için veren futbolcu olmuştu.

Almanya 1. Ligi'nde 4. haftanın en önemli sürprizi ise geçen yılın kupa ve lig şampiyonu Bayern Münih'in deplasmanda Arminia Bielefeld'e 2-1 yenilmesi oldu. Bu maç öncesi ligde sadece tek puanı bulunan Bielefeld, Bavyera ekibine ilk yenilgisini de tattırmış oldu. Nuri Şahin'in forma giymediği maçta Dortmund evinde Hamburg'u 1-0 yendi. Maçı 80 bin 708 taraftar izledi.

Sezonun sürpriz lideri Nürnberg evinde 1-0 yenik duruma düştüyse de Bochum ile 1-1 berabere kalıp tek puanı ve liderliği kurtardı. Ligin yeni takımı Aachen evinde Mönchengladbach'ı 4-2 mağlup etti. Ancak bu karşılaşmaya ırkçılık gölgesi düştü. Aachen taraftarları Mönchengladbachlı futbolcu Kahe için ırkçı sloganlar attı. Hakem anons yaptırıp, maçı yarıda kesebileceği uyarısında bulundu.

18.09.2006


 

Fenerbahçe'den Alex yalanlaması

Fenerbahçe Kulübü, dün Fotomaç gazetesinde yayımlanan Beşiktaş'ın, Brezilyalı futbolcu Alex De Souza'nın peşinde olduğu şeklindeki haberi yalanladı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, söz konusu habere ilişkin şöyle denildi: "Fotomaç gazetesinde Deniz Derinsu imzasıyla yayınlanan "Beşiktaş Alex'in Peşinde" başlığını taşıyan haberde çok gizli bir planı ele geçirdiğini iddia eden gazete, gerek Brezilyalı oyuncumuz Alex, gerekse daha iki yıllık sözleşmesi bulunan diğer oyuncumuz Önder Turacı ile ilgili Beşiktaş'ın transfer girişimlerine dikkat çekmektedir.

ÖNDER'İN SÖZLEŞMESİ VAR

Kulubümüzün kongre üyesi olan bir gazetecinin, "Çok gizli Plan"! diyerek açıkladığı haberde yer alan Brezilyalı oyuncumuz, geçtiğimiz günlerde son derece açık ve net bir şekilde Fenerbahçe formasını uzun yıllar giymek istediğini resmen açıklamasına rağmen, üyesi bulunduğu kuruma zarar vermektedir. Önder'in daha iki yıllık sözleşmesini dikkate almayan, açıkcası Fenerbahçe temayüllerini henüz öğrenememiş bu üyemizi kınıyor, onu gerçeklerle yüz yüze bırakıyor."

18.09.2006


 

Gazi Koşusu'nu Sanin kazandı

Bakırköy Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve 100. Yıl Bakırköy Beşiktaşlılar Derneği tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Gazi Koşu'nda erkeklerde Aytekin Sanin, bayanlarda ise Rus Lilya Vatzar birinci oldu.

OlimpiyateviYeşilköyOlimpiyatevi güzergahında gerçekleştirilen 10 kilometre mesafelik koşuda Aytekin Sanin, 34.48'lik derecesiyle ilk sırayı aldı.Bin sporcunun katıldığı yarışta, bayanlarda Rus atlet Lilya Vatzar, 36.11'lik derecesiyle birinci oldu.

18.09.2006


 

İspanyol basını Nihat'a sıfır verdi

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) deplasmanda Deportivo'ya 20 yenilen Nihat Kahveci'nin takımı Villarreal, ligde 3. haftayı da galibiyetsiz kapattı.

Villarreal'de ilk 11'de sahaya çıkan ve ilk kez 90 dakika oyunda kalan Türkfutbolcu, takım arkadaşlarının kötü oyununa ayak uydurarak, etkisiz bir futbol sergiledi. İspanyol spor gazetelerinde yapılan futbolcu değerlendirmelerinde Nihat'a Marca ''0'', AS ise ''1'' puan verdi. Maçı yayınlayan La Sextatelevizyonundaki yorumlarda da, Nihat'ın Real Sociedad'taki bilinen halindenfarklı olduğu, henüz Villarreal'de form tutamadığı belirtildi.La Liga'nın 3. haftasında sadece 1 puanı bulunan Villarreal'in lige kötübaşlama gibi bir alışkanlığının olduğunu hatırlatan İspanyol basını, sarı renkli takımın kimliğini bulacağını savundu.

18.09.2006


 

Beckham reklâm izni koparamadı

İspanyol spor gazetesi Marca, Real Madrid kulübünün İngiliz futbolcusu David Beckham'ın reklam çekimlerine katılmak için Barcelona'ya gitme talebini kabul etmediğini yazdı.

''Real Madrid'de bazı şeyler değişmeye başladı. Futbolcuların reklam çekimlerine katılmak için izin istemeleri gerekiyor'' diye yazan Marca, Beckham'ın gelecek Perşembe günü Barcelona'da yapılacak reklam çekimlerine kulübünün izin vermemesinden dolayı gitmeyeceğini belirtti.

25 MİLYON DOLAR KAZANIYOR

Real Madrid spor direktörü Mijatoviç ve teknik direktör Capello'nun, ''marketing, takımın çalışıp gelişmesine asla engel olamaz'' kuralı koyduğu ve bunun tüm futbolcular için geçerli olduğu bildirildi. Beckham'ın, Adidas firmasının çekimleri için Barcelona'ya gidişinin ertelenmesindeki en büyük etkenin Cumartesi günü deplasmanda Sevilla'ya karşı oynayacak olmaları gösterildi. Marketing gelirinde dünyada en fazla kazanan futbolculardan biri olan İngiliz Beckham, her yıl Adidas'dan 8.5 milyon Avro, Gillette'den 5 milyon Avro,Pepsi'den 4.5 milyon Avro, Vodafone'dan 2.5 milyon Avro, Marks&Spencer'dan 4.5 milyon Avro kazanç sağlıyor.

18.09.2006


 

Başkent takımları gol atamadı

Ankara'yı Süper Lig'de temsil eden Ankaraspor, Ankaragücü ve Gençlerbirliği, Süper Lig'in 6. haftasında oynadıkları maçlarda gol atma başarısı gösteremedi.

Süper Lig'de Ankara'yı temsil eden takımlardan Ankaraspor ve Ankaragücü haftayı golsüz beraberliklerle kapatırken, Gençlerbirliği kendi sahasında Vestel Manisaspor'a 5-0 mağlup oldu. Üç sezondur Ankara'yı temsil eden bu 3 takım ilk kez aynı anda bir haftayı gol atamadan geçirmiş oldu.

Başkent temsilcileri bu hafta golle tanışamazken, ligin ilk 6 haftasında da gol bulmakta bir hayli zorluk çekti. 3 takım 6 haftada 18 maç oynarken toplamda sadece 15 gol atarak, maç başına 1 gol ortalamasını tutturamadılar. Bu dönemde Ankaraspor 7 gol atarken, Gençlerbirliği ve Ankaragücü 6 maçta 4 gol atabildi. 18 maçta 15 gol atabilen Başkent temsilcileri bu süre zarfında kalelerinde 22 gol gördü. Gençlerbirliği 9 golle en çok golü kalesinde gören Ankara takımı olurken Ankaraspor 7, Ankaragücü ise 6 golü ağlarında gördü.

Ligin 6 haftası geride kalırken toplam 18 maçta 3 galibiyet alan Ankara takımları taraftarları arasında hayal kırıklığı meydana getirdi. Başkent ekipleri ilk 6 haftada 3 galibiyet alırken 10 maçtan beraberlikle 5 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. İlk 6 haftada Gençlerbirliği 2 galibiyet alırken, Ankaraspor sadece bir kez son dakika golüyle Çaykur Rizespor'u mağlup etti. Ankaragücü ise 6 haftası geride kalan Süper Lig'de 4 beraberlik alarak galibiyetle tanışamadı.

18.09.2006


 

6. Yamaç Paraşüt birincisi Slovenya

Türk Hava Kurumu ile Akşehir Belediyesi tarafından organize edilen Türkiye 6. Açık Yamaç Paraşüt Mesafe Şampiyonası yapılan uzun mesafe uçuşları ile son buldu.

10-16 Eylül tarihleri arasını kapsayan yarışmada ülke olarak birinciliği dört bin 183 puanla Slovenya kazandı.

18.09.2006


 

Ankara beraberliği Sakarya'yı üzdü

Sakaryaspor Başkanı Ömer Yazıcı Ankaraspor karşısında aldıkları beraberliğin tatmin edici bir sonuç olmadığını belirterek, ''Şanssızlığımızın kurbanı olduk. Bu bizim için kesinlikle beklenmedik bir sonuç oldu'' dedi.

Yazıcı, kendi sahalarında Ankaraspor ile berabere kalarak büyük bir üzüntü yaşadıklarını söyledi.

18.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004