Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gönüllere “köprü” kuruldu

4 yıldır Gebze’nin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamaya çalışan Köprü Kültür Merkezi dernekleşti. Bundan böyle faaliyetlerini “Köprü Kültür Sanat Eğitim ve İletişim Derneği” adıyla yürütecek olan derneğin açılışı, Gebze ve çevre illerden gelen oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşti.

Araştırmacı Yazar Dr. Vehbi Karakaş tarafından yapılan duânın ardından derneğin açılış kurdelası Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gökçe ve Yeni Asya Genel Koordinatörü Yakup Erdoğan tarafından kesildi.

Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle başlayan program Dernek Başkanı Hüseyin Saraç’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Köprü Kültür Merkezinin geçmişte yaptığı faaliyetlere halk tarafından oldukça olumlu tepkiler alındığını kaydeden Saraç konuşmasına şöyle devam etti; “Köprü Kültür Merkezi faaliyetleriyle halkımızın gönlünde haklı bir yer edindi. Kamuoyundan aldığı destekle daha çok büyümek ve daha çok hizmet vermek istedi. Büyümenin ve hizmet vermenin yollarını aradı. Bundan ötürü dernekleşti. Köprü Kültür Sanat Eğitim ve İletişim Derneği (kısaca KÖPRÜ-DER) oldu.

Biz KÖPRÜ-DER mensupları olarak insanlarımızın yüreğine köprüler kurmak istiyoruz. Onun için bu Köprü, kültür ve kardeşlik köprüsüdür. San’at ve edebiyat köprüsüdür. Bu Köprü iyi hal ve hüsn-ü niyet köprüsüdür. İnsanımıza ve insanlığa hizmet köprüsüdür, sevgi, saygı ve barış köprüsüdür.”

Programa, gönderdikleri tebrik telgraflarıyla katılan Kültür Bakanı Atilla Koç ve Kocaeli milletvekillerinin mesajlarının okunmasıyla devam edildi.

Açılışta Konuşan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gökçe, derneğin daha önce yapmış olduğu hizmetlerin Gebze halkı tarafından büyük teveccüh gördüğünü vurgulayarak bundan sonra yürütecekleri hizmet ve faaliyetlerinde derneğe başarı ve muvaffakiyet dilediğini söyledi.

Metin Gökçe’nin konuşmasının ardından kürsüye dâvet edilen Yeni Asya Genel Koordinatörü Yakup Erdoğan, böyle dernek ve kültür kuruluşlarının, sefahate ve günübirlik yaşamaya teşvik edilen günümüz gençliğinin önüne, hayatı anlamlandırmaya, iyilik ve doğruluğa ve fikir ve düşünceye yönelik köprüler kurduğunu söyleyerek bu tür derneklerin artarak çoğalması yönünde gereken maddî ve manevî desteğin halkımız tarafından esirgenmeyeceğini vurguladı.

Geçmişte Köprü Kültür Merkezi adıyla derneğin yapmış olduğu faaliyetleri ihtiva eden bir slayt gösterisiyle devam eden program Kocaeli Belediyesine ait sazende ekibinin verdiği Türk Tasavvuf Musikisi ile sona erdi.

Ali SÖĞÜT / KOCAELİ

22.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB 301 ve TMK için yine uyardı

  ADLİYEDE KAVGA

  Türk-İş: AB standartlarında bir Türkiye istiyoruz

  Yeni Asya’ya 216’dan beraat

  Erdoğan: Statükocu yönetim bitsin

  Başörtüsü yasağı ‘samimiyet’le aşılır

  Türkiye Ramazan’a hazırlanıyor

  Ankara’da 30 ayrı noktada iftar

  Patron medyası istemiyoruz

  Kimlik bilgileri parayla satılacak

  Belediyeler gelir artışı bekliyor

  Meclise fındık önergesi

  Kızılay’ın evleri model oldu

  Aslan’ın babası ifade verdi

  Gül, Amerikalı Musevilerle buluştu

  Cumhuriyet, seçkinlerin değil, halkın yönetimidir

  Promosyon fuarı açıldı

  Niğde’de ‘yasağa hayır’ kampanyası

  İHH’nın Ramazan hedefi 44 ülke

  Gönüllere “köprü” kuruldu

  ‘Aşırı egzersiz psikolojik sorunlara da yol açıyor’

  Güzel örnek olun

  ‘Sahura kalkmadan oruç tutmayın’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004