Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

1920 Devrimcileri lideri de yakalandı

Iraklı askerlerin, ülkedeki birçok saldırı ve kaçırma eyleminin sorumluluğunu üstelenen “1920 Devrim Tugayları” örgütünün liderini yakaladığı belirtildi.

Irak devlet televizyonu Irakiye’nin haberine göre, mezhep çatışmasına karışmayan ve milliyetçi yapısıyla bilinen örgütün lideri ile 7 militanı, Bakuba yakınlarındaki Harnabat’ta Irak askerleri tarafından yakalandı.

1920 Devrim Tugayları örgütünün adı, 1. Dünya Savaşından sonra Irak’ta İngilizlere karşı 1920’de başlatılan ayaklanmaya atıfta bulunuyor. İslâmî Tepki adında askeri kanadı bulunan örgüt, başta Irak Ulusal İslami Direnişi olarak da biliniyordu. Önceki gün de Ensar üs sünne liderinin yakalandığı duyurulmuştu. Ancak, Irak’taki El Kaide bağlantılı Ensar El Sünnet örgütü, Irak güvenlik güçlerinin liderlerini yakaladığı haberini yalanladı.

Örgütün bir internet sitesine gönderdiği açıklamada, güvenlik güçlerinin örgütün liderini ve iki yardımcısını yakaladığı haberinin doğru olmadığı, bu haberin “Irak hükümetinin zayıflığını ve iflasını ispatladığı’’ öne sürüldü. Irak devlet televizyonu, Ensar El Sünnet örgütü lideri Muntasir El Ciburi ve iki yardımcısının Bağdat’ın kuzeyinde yakalandıklarını haber vermişti.

/ BAĞDAT

25.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin, millî hükümetle iç savaş çıkmazında

  Beşşar Esad: Umudumu yitirirsem savaş çıkar

  Irak’ın işgali terörü azdırdı

  1920 Devrimcileri lideri de yakalandı

  Önce hakaret, sonra özür

  Savaşa öfke

  ABD’den AB desteği

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004