Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“RAMAZAN KUTLAMASI” MI?

Sabah gazetesinin, İzmir’de Cumartesi akşamı evinin terasında çamaşır asan iki çocuk annesi Gülbeyaz Başsaatçi’nin bir grubun açtığı ateşle başından vurularak hayatını kaybetmesini duyurduğu haberini “Ramazan magandası” başlığıyla manşet yapması tepki çekti. Zanlıların dahi yakalanmadığı olayın sebebinin “Ramazan kutlaması” olarak gösterilmesine anlam verilemezken, ülkemizde böyle bir “Ramazan kutlaması”nın hiç olmadığına dikkat çekildi.

Ramazanla birlikte, oruç tutan insanları rencide edecek haberlerin çoğalması dikkat çekiyor. İzmir Kemalpaşa’ya bağlı Bağyurdu beldesinde Cumartesi günü akşam bir grubun açtığı ateş sırasında evinin terasında çamaşır asan evli ve iki çocuk annesi Gülbeyaz Başsaatçi başından vurularak yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan 33 yaşındaki kadın kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sabah gazetesi manşetinden verdiği bu haberde “Ramazan magandası” başlığını kullandı. Zanlıların dahi yakalanmadığı olayın sebebinin “Ramazan kutlaması” olarak gösterilmesi dikkat çekti. Örneğine düğünde, maçta, asker uğurlamada sıkça rastlanan bir takım kendini bilmezlerin işlediği suçta Ramazanın bahane edilmesi tepkiyle karşılandı.

Gazetenin, “Sahurda içki içme dayağı” başlıklı haberinde ise Ankara Çankaya’da aynı gece sabaha karşı saat 05.15 sıralarında alkollü bir şekilde ellerinde bira kutusuyla yürüyen çiftin bir grubun saldırısına uğraması da yine Ramazan ile irtibatlandırıldı. Aşırı alkollü oldukları görülen ve çevreye küfürler yağdıran çift, olay yerinde ambulans olmasına rağmen tedaviyi kabul etmeyerek kayıplara karıştı. Ramazan ayında işlenen olayların Ramazan ile ilişkilendirilmek istenmesi tepkiyle karşılandı.

Aynı gazetenin sürmanşetinden verilen Kur’ân kurslarında ürküten artış başlıklı haber de bir yerlere mesaj verme amacı taşıyordu.

YENİ ASYA / İSTANBUL

26.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İftar kuyruğuna randevu sistemi

  “RAMAZAN KUTLAMASI” MI?

  Terör bitti, sıra irticada!

  AB’den yakın takip

  Ağar'dan 301 yorumu: Türklük, kanunla korunmaz

  CHP’nin derdi belli

  Yeni yasama yılı 1 Ekim’de açılacak

  Washington'da gündem terör

  Dargeçit’te çatışma: Bir şehit daha

  DTP’li başkanlar hakim önüne çıkıyor

  Bakan Babacan AB turuna çıkıyor

  Otobüs TIR’a çarptı: 1 ölü

  Mesrob II: “Ben de mü’min kardeşlerimle oruç tutuyorum”

  İftarlar buluşturuyor

  Muhtaçlar ülkenin gerçeği

  31 okulun su deposu temizlendi

  Burs başvuruları sürüyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004