Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Ramazan fırsatı



Ramazanla taçlanan üç aylar eşi bulunmaz bir manevî ticaret mevsimi. Bu ayda Allah rızası için yapılan her hayır, okunan her bir Kur’ân harfi binlerce sevap kazandırıyor. Bu kârlı ve nurlu zaman dilimini değerlendirmek için çeşitli alternatifler var. Oruç ve vakit namazları başta olmak üzere farz olan ibadetlerin tadil-i erkân ile eda edilmesi, orucu tamamlayan, kaynaşmayı ve biraraya gelmeyi sağlaması açısından cemaatle kılınması tavsiye olunan teravih namazı, okunan hatimler, Kur’ân tefsirleri, şahsî dersler, nafile ve sünnet olan ibadetlerin diğer zamanlara göre daha fazla yapılması, mukaddes mekânlara yapılan ziyaretler bu ayın şiarı haline gelmiş güzel hasletlerden bazıları.

Yeni Asya da, bu mânâya katkıda bulunmak için okuyucularına sunduğu Ramazan fırsatlarına devam ediyor. Daha önce de duyurduğumuz gibi; Satış ve Pazarlama Servisimiz, Ramazan, İktisat, Şükür Risâlesi için Ramazan Fırsatı-1 adı verilen kampanya ile kitap, cd ve kasetten oluşan bu üçlü seti özel bir indirimle satışa sunmuştu. Ramazan ayının mânâ ve hikmetini yakın çevrelerine hatırlatmak isteyenlere kolaylık sağlayacak set büyük ilgi gördü.

Ramazan Fırsatı-2’de ise sosyal bir köprü olan zekât ve oruç konulu kitaplar bir set haline getirildi. Gazetemiz Fıkıh Günlüğü yazarı, ilahiyatçı Süleyman Kösmene tarafından kaleme alınan eserlerde, her iki ibadet ve uygulamaları hakkında çok sorulan sorulara cevap aranıyor, hikmetleri üzerinde duruluyor.

Fakirin zenginin malındaki hakkı olan zekâtın önemli hikmetlerinden biri de, Said Nursî’nin ifadeleriyle; zenginle fakir arasındaki bağın kopmamasına, bu iki kesimin birbirlerine olan muhabbetlerinin devamına vesile olmasıdır. Bediüzzaman Hazretleri bunu şöyle ‘hülâsa’ eder:

“Tabakalar arasında musalahanın temini ve münasebetin tesisi, ancak ve ancak erkân-ı İslâmiyeden olan zekât ve zekâtın yavruları olan sadaka ve teberruatın heyet-i içtimaiyece yüksek bir düstur ittihaz edilmesiyle olur.”

Diğer yandan; topluma bakan yönüyle tokların açın halinden anlamasını sağlayan, insanın şahsî hayatına bakan cihetiyle de “İnsana en mühim bir ilâç nevinden maddî ve mânevî bir perhiz” olan oruç da 100 Soruda Ramazan Orucu kitabında mânâsını buluyor.

Gazetemizde tanıtımları yapılan bu iki kitaplık sete 5 YTL karşılığı sahip olabilirsiniz.

***

Kampanyamız ilgi gördü

Kupon neşrine dün başladığımız, Büyük Dua Kitabı adlı eserin hediye edileceği kampanyamız yoğun bir ilgiyle karşılandı. Peygamber Efendimizin, herbir günlük faaliyeti vesile kılarak yaptığı duaların yer aldığı eser, piyasadaki benzerlerinden farklı olarak Risâle-i Nur eksenli bir bakış açısıyla hazırlandı. Büyük Dua Kitabı’nda Arapça metni, Türkçe okunuşu ve mânâsıyla birlikte Cevşen’ül Kebir duası da bulunuyor.

Reklâmları süren kampanyamızdan geç haberdar olanlar için de fırsat kaçmadı. Kampanya bitiminde yayınlanacak yedek kuponlarla eksiklerini tamamlayanlar bu kıymetli esere sahip olabilecekler.

***

Faruk Çakır Afganistan’da

Yazıişleri Müdürümüz Faruk Çakır İnsanî Yardım Vakfı İHH’nın dâvetlisi olarak Afganistan’a gitti. İşgaller, kardeş kavgaları ve arzî afetlerin bir biri ardına geldiği bu talihsiz coğrafyada yaşayan Müslümanlara yardım eli uzatan vakfın çalışmalarını yerinde görecek olan Çakır, gezi dönüşü izlenimlerini bizlerle paylaşacak.

***

Gecikme ve özür

Trabzon hattından dağılmakta olan gazetelerimiz, bize hizmet sağlayan havayolu şirketlerinin tarife değişikliğine gitmeleri sebebiyle Ramazan ayı boyunca gecikmeli olarak ulaşacak. Gecikme süresini en aza indirme yönündeki çalışmalarımızın sürdüğünü bildirir, okuyucularımızdan özür dileriz.

Hepinize hayır ve hasenat dolu haftalar.

02.10.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (25.09.2006) - Dua ayına dua kitabı

  (18.09.2006) - Büyük Dua Kitabı

  (11.09.2006) - Ramazan’a güzel bir hediye

  (04.09.2006) - Kurullar toplandı

  (28.08.2006) - Kastamonu Lâhikası çıktı

  (14.08.2006) - Yeni sezon hazırlıkları

  (07.08.2006) - Kadın ilmihali

  (31.07.2006) - Fırsatı kaçırmayın

  (24.07.2006) - Muhabbet Fedaileri

  (10.07.2006) - Tatil ve gazetemiz

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habip FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004