Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Olli Rehn: 301’in değiştirilmesi en güvenli yol olacak

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türk Ceza Kanununun 301. maddesinin değiştirilmesinin “en iyi ve en güvenli yol olduğunu’’ dile getirerek, “Türkiye’nin seçenekleri değerlendirmeye hazır olmasından memnuniyet duyduğunu’’ ifade etti.

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Genişlemeden sorumlu AB Komisyonu üyesi Rehn, Nobel Edebiyat ödülünün yazar Orhan Pamuk’a verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunun Türkiye’de ifade özgürlüğü açısından önemine dikkat çekti.

Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değiştirilmesinin ‘’en iyi ve en güvenli yol olduğunu’’ dile getiren Rehn, ‘’Türkiye’nin seçenekleri değerlendirmeye hazır olmasından memnuniyet duyduğunu’’ ifade etti.

Türkiye-AB Troykası Bakanlar Toplantısı’nın ardından Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, dönem başkanı Finlandiya’nın Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ve gelecek dönem Başkanı Almanya’nın Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenleyen Rehn, toplantıda en uzun konuşulan konunun orta doğu, İran ve Kafkaslar gibi uluslararası meseleler olduğunu söyledi.

Olli Rehn, Kıbrıs’taki tıkanıklığın aşılması konusunda dönem başkanı Finlandiya’nın getirdiği ‘’gerçekçi ve dengeli’’ önerileri desteklediklerini belirterek ‘’Masadaki tek ciddî oyun bu’’ dedi.

Türkiye’nin AB katılım müzakerelerine başladığı 3 Ekim 2005’in ilk yıl dönümünde Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve bu süreçte yapılması gerekenleri konuştuğunu hatırlatan Rehn, tarama sürecine katılan Türk müzakere takımını profesyonel oldukları gerekçesiyle övdü.

Tarama sürecini tamamlasalar da müzakerelerin sadece teknik değil, aynı zamanda politik bir süreç olduğunu vurgulayan Rehn, bu kapsamda TBMM tarafından ele alınan 9. reform paketinde ombudsmanlık kurumu ve vakıflarla ilgili düzenlemelerin önemine dikkati çekti. Rehn, 9. reform paketindeki unsurlara, 8 Kasımda açıklayacakları ilerleme raporunda yer vereceklerine işaret etti.

/ BRÜKSEL

18.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sahura kalkmayan Erdoğan hastanelik oldu

  Toplantılar iptal edildi

  Şoför ve korumalar paniğe kapıldı

  İnsan haklarında çifte standart olmaz

  Olli Rehn: 301’in değiştirilmesi en güvenli yol olacak

  Gül'ün 301 tavrında yeni birşey yok

  Yazar Elif Şafak: Tepkilerin asıl amacı Türkiye’nin AB’ye girmesini engellemek

  Meclis çevresinde protesto yürüyüşü

  Kur'ân kursları denetim yorgunu

  Urfa’da Bediüzzaman mevlidi

  Feshane’de Kur’ân coşkusu yaşandı

  “Ret cephesi büyüyor”

  Kâmran İnan da nişanını iade etti

  Ağar: Silâhlar susacak

  Yetimler unutulmadı

  Sağlıkta personel sıkıntısı

  “Cep” yasağı sorunu çözmez

  14 bin komşu bayrama geliyor

  Mikro kredi tüm ülke geneline yayılsın


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004