Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Millete gitmeden siyaset yapılmaz

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, etnik kökenli siyaseti engellemenin yolunun bağımsızların önünü kapatmakla değil, yerinde siyaset yapmakla, vatandaşa etnik kökenli siyasetin ülkeye neler kaybettireceğini anlatmakla mümkün olacağını söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO), “Gaziantep Ekonomisini Sorunları” konulu toplantıya katılan DYP Genel Başkanı Ağar, etnik kökenli siyasetin yapıldığı bölgelere gidilip, o bölgeden siyaset yapmak gerektiğinin altını çizdi. Bu şekilde etnik siyasetin önünün alınabilineceğini savunan Ağar, “Etnik kökenli bölgeye gidip, siyasetin kardeşlik ve birlikteliğe dayalı olduğunu anlatırsın. Türkiye’nin hiçbir noktasında, inanca, köke ve birtakım yöresel özelliklere bağlı ayrımcılık içeren siyasetin Türkiye’nin geleceği açısından katkısının olmadığını anlatırsın. Bugüne kadar bunun üzerinden yapılan siyaset; Türkiye’deki birlikteliğin yerine ayrımcılığı öne çıkardı. Türkiye’nin her köşesindeki insanın şikayetçi olduğu sonuçların doğmasına sebeb oldu” dedi.

SİYASET YAPMAK KOLAŞLAŞTI

Siyasetin şimdilerde daha da kolaylaştığını belirten Ağar, siyasetin; keyf ve saltanat içinde yapıldığını ileri sürdü. Milletin ayağına gitmeden televizyon karşısında siyaset yapıldığını belirten Ağar, “Sıkıntıyı, sorunu gözyaşını görmüyorsun, ayağın tozu elin sıkıntıyı, çamuru görmüyor. Problemlerden bihabersin, ondan sonra siyaset yapıyorsun” diye konuştu.

“Gerçekten bugün siyaseti millet mi belirlemektedir?” diye soran Ağar, oraya bir soru işareti koyduğunu dile getirdi. Her seçim öncesinde yüksek vaatlerle ortaya çıkan siyasetin, seçimden sonra ya da seçime 5 kala, seçimle ilgili bir takım değişiklikler yaptığını söyleyen Ağar, “Kendi siyasî çıkarlarını öne alıp, ufak makyaj değişiklikle siyasette, birşeyler yaptıklarını sanıyorlar. Hele şimdi yapılan dahada ayıp birşey, bağımsızların seçilmesini nasıl zorlaştırırız. Seçim kanunda yapılan en önemli değişiklik bu. Bir kere herkesin seçme ve seçilme hakkı var. Burada adaletli bir seçim sistemi getirmek yerine, adaletsiz olan sistemi daha adaletsiz hale nasıl getiririz düşüncesi var” diye konuştu.

İktidarı her zaman alacaklarını ileri süren Ağar, oy kaygılarının olmadığını kendileri için bir canın önemli olduğunu söyledi. Doğu ve Güneydoğu’daki sorunun Amerika’nın ya da dışarının müdahalesiyle çözülemeyeceğini belirten Ağar, sorunun içeride çözüleceğini dile getirdi.

DYP lideri Ağar, bu ülkenin her bölgesinde eli cebinde gezen en rahat insanlardan biri olduğunu, terör örgütü tarafından kendisi kadar çok tehdit alanın olmadığını ve tehditlerin devam ettiğini kaydetti.

/ GAZİANTEP

22.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Millete gitmeden siyaset yapılmaz

  Ramazana veda

  Kasım’da gündem Bediüzzaman

  Afrikalı dinî liderler İstanbul’da buluşacak

  Başoğlu’ndan, Ağar’a destek mektubu

  BM: İnsan haklarına dikkat

  88 yıl sonra yeniden Ortadoğu’da

  En çok vergi en yoksula

  Vergi, faiz, seçim bütçesi

  THY, üniversiteli gençleri sevindirdi

  Sinyora’dan Erdoğan’a geçmiş olsun telefonu

  Kazan’a sevgi köprüsü

  4. Finans Zirvesi 4-5 Aralık’ta

  AB’nin 50. yıl logosu belirlendi

  Balıkesir’de artçı depreme karşı tedbir alınıyor

  Bayramda gıda tüketimine dikkat

  Fransa’yı boykot mitingi

  Yetimler bayram etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004