Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD'de demokratlar önde

ABD'de Salı günü yapılacak Kongre seçimleri öncesinde muhalefetteki Demokrat Parti, anketlerde önde gitmeyi sürdürüyor.Yapılan son anketlerde ve değerlendirmelerde, Demokrat Partinin, Kongrenin alt kanadı olan Temsilciler Meclisinde çoğunluğu ele geçirmesinin beklendiği dile getirildi.

Salı günkü seçimlerde, 435 üyeli Temsilciler Meclisinin tamamı, Kongrenin üst kanadı olan 100 sandalyeli Senatonun da 33 üyeliği yenilenecek.

Demokrat Partinin, Temsilciler Meclisinde çoğunluğu elde etmek için halen iktidardaki Cumhuriyetçi Parti'ye ait üyeliklerden en az 15'ini ele geçirmesigerekiyor. Son anketlere göre Demokratların, Cumhuriyetçilere ait bulunan sandalyelerden 20-30 kadarını kazanması öngörülüyor.

Senatoda ise Cumhuriyetçi Parti'nin sandalye kaybına uğraması, ancak az farkla da olsa çoğunluğunu koruması, en güçlü olasılık olarak görülüyor.

ABD'de salı günü ayrıca 36 valilik için seçim yapılacak.Seçime çok az süre kala Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush, son bir çabayla partisine destek sağlamak amacıyla Missouri ve Iowa eyaletlerinde seçmenlerehitap etti.

Seçimin hemen öncesinde, yolsuzluk yapmakla suçlanan Cumhuriyetçi milletvekili Bob Ney'in istifa etmesi ve Cumhuriyetçi Partiyi destekleyen aşırı dinci gruplara mensup önde gelen vaiz Ted Haggard'in para karşılığıeşcinsel ilişki kurduğunun ortaya atılması, Bush'un partisinin yaşadığı sıkıntılara yenilerini ekledi.

/ WASHİNGTON

05.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saddam dâvâsında karar günü

  ABD'de demokratlar önde

  Karanlıklar prensinin Irak pişmanlığı

  İsrail'in bombaları hâlâ öldürüyor

  Irak savaşının maliyeti kabarıyor

  ABD ile Şiîlerin yolları ayrılıyor mu?

  Tecavüz mağdurundan Hilâli’ye destek

  CIA’nın işkence ifadelerine yasak

  Panama’nın şansı artıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004