Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

28. AVRASYA ŞENLİĞİ

Kıtalararası Avrasya Maratonu bugün yapılıyor. Halk Koşusu bu yıl da köprü güvenliği nedeniyle 75 bin kişiyle sınırlandırıldı. Maratonda ödül miktarı 200 bin dolardan, 572 bin dolara yükseltildi. Türk sporcular ilk 3'e girerse ödül miktarı 2'ye katlanacak.

28. Kıtalararası Avrasya Maratonu bugün İstanbul'da koşulaşacak. Maraton, 15 Kilometre Koşu ve Halk Koşusu'ndan oluşan büyük organizasyon bu yıl ''Sigarasız Bir Dünya İçin Koşuyoruz'' sloganıyla gerçekleştirilecek. Maraton ve 15 Kilometre Koşu'ya yerli ve yabancı yaklaşık 5 bin atletin katılması bekleniyor.

ÖDÜLLER ARTIRILDI

Maratonda para ödülleri bu yıl toplamda 200 bin dolardan 572 bin dolara yükseltildi. Maratonda genel klasmanda dereceye giren erkeklerde ilk 25, bayanlarda ilk 15 kişiye para ödülü verilecek. Erkeklerde ve bayanlarda birinciler 35 bin, ikinciler 15 bin, üçüncüler 10 bin, dördüncüler 6 bin, beşinciler 5 bin dolar kazanacak. Parkur rekoru ise bu yıl yine 5 bin dolar olarak belirlenirken, Türkiye rekoru kıracak atletler de aynı miktarda ödül alacak.15 Kilometre Koşu'da ise erkek ve bayanlarda birinciler 2 bin, ikinciler bin 200, üçüncüler 900 dolar para ödülü alacak. Bedensel Engelliler de (tekerlekli sandalye) ise birinciler 3 bin, ikinciler 2 bin, üçüncüler bin dolar kazanacak.

Maraton ve 15 Kilometre Koşu'da Türk sporcular arasında yapılacak sıralamada dereceye girenlere de ayrı para ödülü verilecek. Maratonu erkek ve bayan Türk sporcular arasında ilk sırada bitiren sporcu 10 bin, ikinci 4 bin, üçüncü 2 bin dolar, 15 Kilometre Koşu'da ise birinciler bin, ikinciler 700, üçüncüler de 300 dolar alacak. Bu arada genel tasnifte Türk sporcular ilk 3'e girirse ödül miktarı 2'ye katlanacak. Ancak bu durumda Türk tasnifi ödülünü alamayacaklar.

HALK KOŞUSU

Organizasyon kapsamında, her yıl renkli görüntülere sahne olan Halk Koşusu da yapılacak. Acıbadem Köprüsü altında saat 09.30'da başlayacak 8 kilometrelik koşu, Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy girişi, Mecidiyeköy, Şişli Camii önünden Şişli, Osmanbey ve Harbiye'nin ardından Taksim Meydanı'nda tamamlanacak. Köprü güvenliği nedeniyle bu yıl da Halk Koşusu'na katılım 75 bin kişi ile sınırlı tutuldu.

İLK KEZ

ÇİP SİSTEMİ

Avrasya Maratonu'nda bu yıl teknolojiden de yararlanılarak, Türkiye'de ilk kez çip sistemi kullanılacak. atletlerin ayakkabılarına takılacak çiplerle startta, finişte ve belli noktalarda sporcuların dereceleri ölçülecek.

Ücretsiz ulaşım

Yarış günü göğüs numarasını gösteren herkes saat 09.00'a kadar İETT otobüsleri, deniz otobüsleri, hızlı tramvay ve metrodan ücretsiz olarak yararlanabilecek. Halk Koşusu'na katılanlar en geç saat 07.30'da BJK İnönü Stadı'ndan, 15 Kilometre Koşu ve maratona katılanlar ise Dolmabahçe'de lunapark karşısındaki maraton ofisi önünden kalkacak İETT otobüsleriyle start noktalarına götürülecek.

Maraton TRT1'de

Kayıt ücretleri bu yıl da toplumsal ve sosyal etkinlikte bulunan hayır kurumlarına bağışlanacak, Halk Koşusu'na katılacak herkese tişört, madalya ve katılım belgesi verilecek.Öte yandan maraton boyunca atletlerin geçeceği yollar saat 07.30 ile 12.00 arasında trafiğe kapalı olacak. Maraton TRT1'den naklen yayınlanacak. Organizasyonu yerli ve yabancı 150'den fazla gazetecinin izlemesi bekleniyor.

Turhan KAJAN

05.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  28. AVRASYA ŞENLİĞİ

  Fener'de yüzler gülüyor

  Önder: Her zaman hazır askerim

  Şahin: Sporda siyaset olmaz

  Filede Peru'yu yenerken zorlandık

  Nihat 1,5 ay sonra sahaya çıkıyor

  Harlem Gezginleri İstanbul'da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004