Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Nimetullah AKAY

Hazine arayıcısı gibi...



Bu fani dünyada beni ebedî bir âleme namzet edecek bir dünya arayışı içindeyim. Bir çok hazine arayıcısı gibi ben de aramanın tiryakisi mi oldum bilemiyorum? Ancak durmadan “Arayan Mevlâsını bulur” diyerek dağ bayır demeden arıyorum, hakikatın dürbünüyle etrafı usanmak bilmeyen bir tavırla tarıyorum…

Yer küresi üstünde yaşayan her bir insanın ayrı bir dünya olduğu âlemimizde, bizleri dünyanın fanilikleriyle avutacak yaşantılar oldukça fazladır ki, kendi insânî benliğimi onlardan kurtarmak için arayışımın hiç bitmemesi gerektiğine inandırmışım kendimi. Bu sebeple gerçek güzelliklerle bezenmiş dünyaları bulup onlardan kuvvet almak için her an arayış haleti içinde olmaya çalışıyorum.

Benim aradığım dünyalarda yaratılış sırları en güzel bir şekilde kendini gösterecek, orada sapmalar görülmeyecektir. Oraların, insan yolculuğu için lüzumlu olan yolları düz ve doğru olacak, nizam ve kaidelere uymanın insana huzur ve güven veren esintileri o yollarda havaya hâkim olacaktır.

Pürüzsüz yaşantıların hükmettiği dünyalardan alabileceğim destekle ancak dünyamı yaşanabilir hale getirebilirim diye düşünüyorum. Direksiyonu nefsin ve gururun elinde olan dünyaların dünyama karanlık gölgeler düşürmemesi için dikkatli olmam gerekir diyerek adımlarımı itina ile atıyorum.

Akıl ve kalbin Yaratıcıya yönelik istikametlerinin dünyamda güven verici safhalar oluşturduğunu çoğu zaman hissediyorum. Bazen hissetmekle kalmayıp yaşadığımı da müşahede ediyorum. Bu sebeple arayışımın hiç bitmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Manevî iklimin esintileriyle kirli havalardan korumaya çalıştığım dünyama, dünyaya yönelik her bakışın zarar verebileceği endişesinin hiç bende tükenmemesini diliyorum. Bu sebeple bir çok dünyaları sevmiyorum. Daha doğrusu bir çok dünyalarda hükmünü sürdüren dünyevî duygulardan ürküyorum. İstiyorum ki Rabbim beni o rızası haricinde olan duygulardan korusun.

Bütün korkum değersiz metaların dünyama hâkim olmasıdır. Bana verilen emaneti masumiyet sınırları içinde kalarak sahibine teslim etmek en büyük arzumdur. Bu arzumu yerine getirdiğim ölçüde dünyamdaki bütün karanlıklar aydınlıklara dönüşüyor. Böyle zamanlarda, bütün ağırlıklardan kurtulup sonu olmayan fezada güven içinde uçan bir kuşa benzetiyorum kendimi.

Bir çok dünyaları harap eden sârî hastalıklardan korunmanın ehemmiyetini çoğu zaman düşünüyor ve bütün düşüncelerime hep bu mânâların hâkim olmasını istiyorum. Yani en büyük endişemin mânevî hastalıklara yakalanma ihtimali olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple endişelerimi seviyorum. Tâ ki, şifabahş ilâçlara her an müracaat edeyim, sapkınlık içinde olan dünyaların öldürücü rüzgârlarına kapılmayayım.

Yaratıcımın dünyamın her tarafındaki hakimiyetini, kör hissiyatlarıma ve zalim nefsime kabul ettirmek zorundayım. Geçici heveslerin hücrelerimdeki kalıntılarını bir an önce temizlemeliyim. Temizlemeliyim ki, sevginin mecrasını gerçek Sevgiliye yöneltebileyim. Aksi takdirde dünyaları cehenneme çeviren düşman duygular dünyamı da istilâ etmeye çalışacak. Zamanın, güzel ve ebede yönelten duygularını esir alan müstevlilerin yayılmacı politikalarına, dünyalarını huzur iklimlerinde yaşatmak isteyen herkes karşı koymak zorundadır.

Hiç olmazsa sevgi deryasına dalan küçük bir balık gibi kendimi hissetmeliyim. Hiç olmazsa aydınlık semalarda kanadı kırık bir kuş gibi uçabilmeliyim. En azından kara topraktan çıkıp nazarlara Yaratıcısının kudretini sunan bir ot parçası gibi olabilmeliyim. Ve nihayet onlar gibi dünyalardan geçip sevgi atmosferinin bir köşesinde kendime bir yer edinmeliyim. Daha doğrusu, bana verilen insanlık emanetini muhafazada azamî gayret göstermeli ve yaratılanların en güzeli makamına olan liyakatimi ortaya koyabilmeliyim.

13.11.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (07.11.2006) - “Lüks hayat”ın korkutan tehdidi

  (06.11.2006) - Samimiyet imtihanı

  (31.10.2006) - “Zamanın sesi” ve asrın tehlikesi...

  (30.10.2006) - Gençliğin ürküten gidişatı

  (24.10.2006) - Anlaşılması zor saplantılar

  (23.10.2006) - Bu kaçıncı bayramınız?

  (17.10.2006) - Hayallerin nimet olduğu bir zaman

  (16.10.2006) - Nefsin aldatmaları

  (10.10.2006) - Şeytanları taşlamak

  (09.10.2006) - Kadının değerini kimler düşürüyor?

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habip FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004