Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Uncular, Vietnam pazarına yöneldi

Geçen yıl 2 milyon tonluk un ihracatının önemli bölümünü oluşturan Irak’ta, ABD pazara hakim olunca un üreticileri sıkıntıya girdi. Dünya rekortmeni un sanayicileri, Irak’a alternatif Vietnam, Endonezya ve Sri Lanka gibi yeni pazarlara yöneldi.

Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen, yaptığı açıklamada, un sanayicilerin azimli bir şekilde üretim ve ihracata devam ettiğini, sektörde her yıl büyüme yaşanmasına karşın bu yıl ihracatta gerileme olduğunu vurguladı.

Geçen yıl 2 milyon ton ihracat ile dünya un sektörü içinde birinci sıraya yükseldiklerine değinen Özmen, Avrupa Birliği Komisyonu’ndan 9 kişilik bir kurulun da Türk sanayicisinin elde ettiği bu başarıyı ilgiyle karşılayarak, çalışmalar hakkında bilgi aldığını belirtti.

Özmen, geçen yılki başarının tüm dünyada dikkati uyandırdığını, ancak, bu yıl aynı düzeyde ihracat rakamlarına ulaşamadıklarını söyledi.

Sanayicinin geçen yıl olduğu gibi özverili çalışmasına karşın, en önemli pazarlardan biri olan Irak’ta ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Özmen, şunları kaydetti:’’Irak’ın ABD siyasetinin etkisiyle, buğday alımını bu ülkeden yapması, bizim ihracatımızı önemli oranda etkiledi. ABD, gemilerle getirdiği buğdayı Irak’ta deyim yerindeyse zorla satıyor. Irak pazarına ABD’nin hakim olmasıyla geçen yıl 2 milyon ton ihracatımız bu yıl 1.5 milyon ton seviyelerine gerileyecek. Geçen sezon 500 milyon dolar ülkeye döviz girdisi sağlayan sanayicilerimiz, Irak pazarındaki olumsuzluğun ardından yeni pazarlara yöneldi.’’

/ ADANA

16.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fiş toplama kalkıyor

  KDV iadesine mahsup geliyor

  Yemek sanayicileri de KDV indirimi istedi

  Onur Air hac yolunda

  Elektrik ve aydınlatma sektörü WEM Fuarı’nda buluşuyor

  Uncular, Vietnam pazarına yöneldi

  Limon üreticisi dertli

  Samsun’a AB destekli sanayi tesisi kuruldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004