Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

İsmail BERK

Büyüyen dev Gaziantep



İşgal kuvvetlerine karşı tarihin tescillediği mücadelesiyle “Gazi” olmuş “Antep,” Gaziantep’teyiz. Bu mânâya uygun olarak, Şehit Kâmil ilçe belediyesinin konferans salonunda eğitimcilerin organize ettiği seminerler serisi, bize Şehit Kâmil’i hatırlattı, anlamlar kattı.

Güneydoğunun lokomotif ili, sanayinin örnek şehri ve girişimin ticarî cesaretini gelenekten geleceğe taşıyan Gaziantep, sınır ülkelerle olan ihracatı, AB sürecinde Ticaret ve Sanayi Odaları marifetiyle yürüttüğü çalışmalar, büyük bir kararlılığın ve büyüme heyecanının ürünüdür.

Bu şehirde her işyerinde ve diyalogda, esnaflık kültüründen kaynaklanan çalışkanlık izlerine rastlarsınız. İşinde sıkı, ticaretinde güçlü ve başarısında hırslı bir duruşu sergileyen ticaret erbabını fark edersiniz. Batı komşusu Adana ile sanayinin birinci liginde oynarken, doğusunda GAP’ın yatırım merkezine oturmuş Şanlıurfa’nın kalkınma teşebbüslerine örnek teşkil eder Gaziantep.

Yemek zevki, mutfak zenginliğinin yanı sıra kazanmanın verdiği harcama isteği ile birleşince, dost sohbetleri damak tadından aldığı lezzetle paylaşımları farklılaştırmaktadır.

Biz de, hafta sonu, Eğitim Bir Sen’in Yasem’le yürüttüğü Kişisel Gelişim Sempozyumu kapsamında oradaydık. 3 bine yakın üyesiyle Gaziantep’te yoğun eğitim faaliyetleri yapan Eğitim Bir Sen’in, iki gün boyunca geniş katılımlı bu organizasyonuyla yeni bir açılım sağladığını müşahede ettim. Organizasyon, çok verimli bir işbirliğiydi.

Kayseri, Adana ve Gaziantep üçlüsüne baktığımızda, ticaret ve sanayi yoğunluklu bu kalkınma havzası, doğuya ve batıya açılan öncü kuvvetlerdir. Oldukça stratejik bir girişimci ordusu hüviyetindedirler.

Katıldığımız sempozyumda, eğitimcilerin eğitimi kabul edilebilecek bu yenilenme ve gelişim arzusu, bir üst düzey bürokratımızın “yeniyi, farklılığı ve ötekini barındıracak söylem” ihtiyacını belirtmesiyle anlam buluyordu. Sohbet esnasında aldığım bu mesaj, değişimin Anadolu ayağındaki dinamikleri hakkında bizi fazlasıyla ümitlendirmektedir.

Akşam yemeğinde beraber olduğumuz bir sanayicimizin, son iki yılda “büyük tekeri tepeye çıkarmak” için nefesini tutarcasına yaptığı yatırımları anlattı. Dış pazarda kurduğu ihracat bağlantılarını ifade ederken, göğüs kafesini zorlayan teşebbüs azmi heyecanına yansıyordu.

Bu arada, cesaretini ve iradesini anlamakta zorlanan çevresi karşısında artan direncini paylaşırken, tepeyi görmeye yakın gözlerinin içini dolduran zafer mutluluğunu yaşıyordu. Düşüncelerini benimle paylaşması çok manidardı. Anlaşıldığına, hayalindeki büyük resmin gerçekleştiğine ve bundan sonra yeni konumuyla beyin gücünü yöneteceğine kendini hazırlamıştı.

Profesyonel bir takım oluşturmasına kadar attığı başarılı adımların sonuçlarını görmenin rahatlığındaydı. Akşam yemeğinden sonra yeni bir iş görüşmesinin randevusuna gitme telâşındaydı. Gündeminde, tekstil sektörünün Türkiye markaları ile yarışacak bir sistemin altyapısını etkin kılmaya yönelik bir hedefi vardı.

İnsanımızın bu devasa projeleri, gayreti, emekleri ve istihdamı temin eden çırpınışları, elbette ki bizi AB ile özdeş bir yolculuğa götürmektedir.

“Pekmezin iyiyse, sinek Halep’ten gelir” sözünü de bu sohbetle kapmış olduk. Ürün kalitesinin müşteriyi celb edeceğine olan prensibe vurgu yapan bu ifade, ürünün beklentileri karşılama düzeyi ile paralel talep uyandıracağını belirtmektedir.

Eğitimle sanayiyi, gelenekle profesyonelliği, esnaflıkla işletmeciliği, üretimle pazarlamayı ve kalkınmayla gelişmişlik düzeyini, bir birini tamamlayan unsurlar olarak görmeye çalışan Gaziantep, bu yönüyle ciddî bir misyon üstlenmiş model değerindedir.

Akşamleyin okuyucularımızla geniş katılımlı bir sohbet yaptık. Bize ümit ve teklifte bulunan desteklerine ve gençlerin heyecanına müteşekkiriz.

Okuyucularımızın şahsında dostlarımız Abdülkadir, Mehmet, Ahmet ve Nimetullah Beylere teşekkür ediyorum.

Büyüyen devde büyük buluşmaların devamı dileğiyle bu şehrimizden ayrıldık.

21.11.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (20.11.2006) - Millî Eğitim Şûrâsının ardından

  (19.11.2006) - Sosyal sorumluluklarımız

  (16.11.2006) - Medeniyetler ittifakı

  (15.11.2006) - Tokat'ta bir gün

  (14.11.2006) - Ağar ve sivil siyaset

  (13.11.2006) - Zalimlerin yaprak dökümü

  (12.11.2006) - Riyaset ve diyanet

  (09.11.2006) - CHP’den Ecevit’e umut tacirliği

  (08.11.2006) - İki Ecevit

  (07.11.2006) - Kitap fuarı ve YÖK

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habip FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004