Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Fenerbahçe zirveye yerleşti

Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-1 yenerek zirve yarışında puan farkını 7'ye çıkardı. Fenerbahçe'nin golleri 24. dakikada Alex ve 26. dakikada Kezman'dan geldi. Galatasaray'ın golünü ise 54. dakikada Ümit Karan attı.

Turkcell Süper Ligi'nde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbinin ilk yarısı Sarı-lacivertli ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Zorlu derbi öncesi ev sahibi ekipte sakatlıkları devam eden Rüştü, Ümit Özat, Mehmet Yozgatlı ve Selçuk görev alamadı. Galatasaray'da ise bu zorlu derbi öncesi sağlık sorunları yaşayan Song ise son dakikada kadrodan çıkarıldı. Bu futbolcunun yerine Emre Aşık kadroya dahil edildi. Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca sakatlıkları devam eden Hakan Şükür, Orhan Ak kadroda yer almıyor.

Taraftarlar ise bu zorlu derbide Şükrü Saracoğlu Stadı'nı tamamen doldurdu. Bu arada hafta içinde Fenerbahçe camiası hakkındaki teşvik söylentileri üzerine tribünlerde kartonlara yazılı "İftira" yazısı açıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Alex'in ceza alanı içine kullandığı serbest atışta Ümit Karan'ın ters vuruşunda meşin yuvarlak direğin üsttünden az farkla kornere çıktı.

20. dakikada Arda'nın sol kanattan ortasında Ümit Karan ceza alanı içinde vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

24. dakikada Fenerbahçe derbide Alex ile öne geçti. Bu dakikada sol kanattan bindirme yapan Uğur Boral çizgi üzerinden ortasını yaptı. Ön direkte topa hareketlenen Kezman ve Emre Aşık topa dokunamayınca arka direktte Alex, boş kaleye meşin yuvarlağı gönderdi. 1-0.

25. dakikada Fenerbahçe Kezman ile farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada orta alanda Galatasaray atağa çıkarken topu kaptırdı. Appiah ceza alanı önüne kadar geldikten sonra sağ tarafta daha müsait durumda olan Kezman'a çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda savunmada kaptan Ergün'e çarpan top Mondragon'u yanıltarak ağlarla buluştu. 2-0.

34. dakikada Ümit Karan'ın ceza alanı dışından yaptığı sert şutta meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca derbinin ilk yarısını Fenerbahçe 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARI TEK GOL VARDI

İlk yarısı 2- 0 biten maçın ikinci yarısında 54. dakikada Galatasaray Ümit Karan ile golü buldu. Bu dakikada sol taraftan Ergün'ün ortasında ceza sahası içinde kafalardan seken topu arka direkte Sabri kontrol etti. Bu futbolcunun sağ çaprazdan yaptığı vuruşu Volkan çeldi. Pozisyonu takip eden Ümit Karan uçarak kafayla tamamladı. 2-1.

70. dakikada Sabri'nin ara pasında topla buluşan Ümit Karan kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı anda vuruşun yaptı. Meşin yuvarlak Volkan'ın ayaklarından geri döndü.

73. dakikada Sabri'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde Necati'nin kafa vuruşunu kaleci Volkan son anda kornere çeldi.

81. dakikada Alex'in pasında sol çaprazda topla buluşan Appiah'ın sert şutunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe, derbide Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

04.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fenerbahçe zirveye yerleşti

  Dürüstlüğüme laf söyletmem

  Mustafa Çulcu hakemlere sahip çıktı

  Pota derbisi F. Bahçe'nin

  Okur’dan son saniye üçlüğü

  Beşiktaş’ta iki gün izin

  Sivas’ta yükseliş sürüyor

  Konya’da süperprim beklentisi

  Vestel Manisa nihayet: 4-1

  Liverpool, bugün İstanbul’a geliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004