Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Ahmet Özhan’dan konser rekoru

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel San’atlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel San’at Yönetmeni Ahmet Özhan, geçen yıl 11 gün olan Mevlânâ’yı anma faaliyetlerinin bu yıl 17 güne çıkarılmasıyla, semazen grubu ile kendisi ve ekibinin daha yoğun tempoyla çalıştıklarını belirtti.

Bu yıl törenlerin talep sebebiyle uzatıldığını ifade eden Özhan, 1-17 Aralık arasındaki programa 3 hafta sonu denk geldiğini kaydetti.

Bu yüzden hafta sonları günde 2 konser birden verdiklerini dile getiren Özhan, “Şu ana kadar 2,5 günde 5 konser oldu” dedi.

Özhan, 17 gün boyunca 23 konser vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Tempo yoğun, ancak biz bundan şikayetçi değiliz. Biz konser vermeye, Hazreti Mevlânâ’ya hizmet etmeye doyamıyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Benzer tempolara özellikle Ramazan aylarında alışığız. Ancak Mevlânâ’nın Vuslat Yıl Dönümü Faliyetleri için toplam 23 konser ilk ve önemlidir. Mevlânâ törenleri bu yıl 17 güne çıktığı için, vereceğimiz konser sayısı açısından da rekor olacak.”

Yoğun konser temposunda sesini korumak için fazladan bir şey yapmadığını vurgulayan Özhan, “Normal hayatımı yaşıyorum. İşimi çok sevdiğim için, sahnede en mutlu zamanımı geçiriyorum. Hazreti Mevlânâ’nın sevgisi her şeyin üstesinden geliyor” diye konuştu.

05.12.2006


 

Diyarbakır sinemaya doydu

Diyarbakır San’at Merkezi’nin (DSM) ev sahipliğinde, Yenişehir Belediyesi ile Bir Film Şirketi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Bir Film, Film Festivali”nde gösterime sunulan 28 filmi yaklaşık 2 bin 500 sinemasever izledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, 24-30 Kasım tarihleri arasında aralarında daha önce Diyarbakır’da gösterime girmeyen filmlerin de bulunduğu toplam 28 filmin Diyarbakırlı sinemaseverlerle buluştuğunu söyledi.

Organizasyonda emeği geçen DSM ve Bir Film Şirketi’ne teşekkür eden Anlı, faaliyete Belediye olarak mütevazı bir katkıda bulunduklarını kaydetti.

Anlı, bir hafta süren faaliyetteki filmleri yaklaşık 2 bin 500 sinemaseverin izlediğini, festivale özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Bu faaliyet, Diyarbakır’da daha büyük film festivallerinin düzenlenebileceğini gösterdi. Bundan sonra çok daha iyi bir hazırlık yapacağımızı belirtmek istiyorum. Diyarbakır çok daha iyisini hak ediyor” dedi.

Ödül almış filmlerin de yer aldığı festivalde, aralarında Olgun Arun’un “Tramvay”, Christian Carion’un “Ateşkes”, Mike Mılls’in “Başparmak”, Radu Mihaileanu’nun “Bir Şans Daha”, Kim Ki-Duk’un “Boş Ev”, Yann Samuell’in “Cesaretin Var mı Aşka”, Lukas Moodysson’un “Daima Lilya”, Roger Michell’in “Dayanılmaz Aşk”, Robin Campillo’nun “Geri Döndüler”, John Sayles’in “Gümüş Şehir” ve Richard Kelly’in “Karanlık Yolculuk” filmleri sinemaseverlerle buluştu.

05.12.2006


 

Hat san’atını ayakta tutmaya çalışıyor

Malatya’da oto lastik tamirciliği yapan 51 yaşındaki Mehmet Ali Gök, Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma, unutulmaya yüz tutmuş hat san’atının ayakta kalabilmesi için mücadele ettiğini söyledi.

Mehmet Ali Gök, Türkiye’de bu san’atla uğraşanların sayısının yok denecek kadar az olduğunu, kendisinin 15 yıldır bu san’atla uğraştığını kaydetti. Amacının ortaya koyduğu bu eserlerle büyük bir sergi açmak olduğunu belirten Gök, şöyle dedi: “Hat san’atıyla 15 yıldır 2 bin civarında eser yaptım. Atalarımızdan kalan bu san’atla Türkiye’de neredeyse kimse ilgilenmiyor. Bu san’at çiviyle icra ediliyor. İçimden geliyor, çok büyük zevkle bu san’atı ortaya koyuyorum.” Gök, bu san’atın çok büyük emek gerektirdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “‘Bir tabloyu yapmak yaklaşık 10 günümü alıyor. Bu san’at Selçuklu’dan başlayıp Osmanlı döneminde devam etmiş. Türkiye’de atalarımızdan kalan bu san’ata ilgi duyan yok. Eserlerimi büyük bir sergide toplayıp atamızdan bize miras kalan çivi hat san’atını tüm dünyaya duyurmak istiyorum.”

05.12.2006


 

Emniyetten ebru kursu

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ebru kursuna, polislerden ev hanımlarına kadar birçok kişi ilgi gösteriyor.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Natık Canca ve eşi Nurdan Canca’nın destekleriyle Emniyet Müdürlüğü’nde kurulan atölyede ücretsiz verilen “Geleneksel Türk Ebrusu” kursuna 43 kursiyer devam ediyor.

Kursa katılan çeşitli meslek dallarından kursiyerlere polis memuru Mehmet Öğlek ve sivil memur Zeynep Gürman ders veriyor. Kursla ilgili bilgiler veren ebru san’atı öğretmeni polis memuru Mehmet Öğlek, çalışmanın polis ile vatandaşın el ele ve diyalog içerisinde çalıştığını göstermek için yapılan bir organizasyon olduğunu belirterek, “Katılanlar arasında öğretmen, esnaf, bankacı, emekli, ev hanımı, emniyet müdürümüz, şube müdürleri, polisler bulunuyor. Burada geleneksel İslam el san’atlarından ebru ile ilgili çalışmalarımız var. Yapılan çalışmalar neticesinde yıl sonunda bir sergimiz açılacak. Arkadaşlarımızın her biri kendince geleneksel tarz haricinde yeni üretecekleri eserlerle yaptıklarını ortaya koyacaklar. Polisin asayiş konuları haricinde de halkın içinde olduğunu toplumun içindeki bir birey olduğunu göstermek anlamında da güzel bir çalışma. Polis burada, evindeki bir baba ve anne kadar şefkatli, toplumdaki bir hukuk adamı kadar duyarlı olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

05.12.2006


 

Adana’da ücretsiz film günleri

Adana İnisiyatif Kültür Merkezi, aralık ayı boyunca çocuklara yönelik ücretsiz film gösterimleri gerçekleştirecek.

Her ay hazırladıkları faaliyet programlarında, ücretsiz san’at filmi gösterimleri yapan İnisiyatif Kültür Merkezi’nin sorumlusu Mehmet Sarıca, bu ayki faaliyetlerde çocukların da izleyebilecekleri çocuk filmlerine yer verdiklerini söyledi. Film gösterimlerinin çocukların izleyebilmesi için erken saatlere alındığını belirten Sarıca, “Amacımız Adana’ya sinemayı sevdirmek. Bunun için ücretsiz film gösterimlerimiz ileriki aylarda da devam edecek” dedi.

05.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004