Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Profesörsüz üniversiteler

15 yeni üniversite arasında yer alan Giresun Üniversitesinde profesör ve doçent bulunmuyor; Erzincan, Aksaray, Amasya, Bozok (Yozgat) ve Adıyaman Üniversitelerinde ise sadece birer profesör görev yapıyor.

YÖK’ün hazırladığı, Türkiye’nin Yükseköğretim Stratejisi Taslak Raporunda, bu yıl kurulan 15 yeni üniversitedeki fakülte, bölüm, yüksekokul, meslek yüksekokulu ile öğrenci ve öğretim üyelerinin sayısı hakkında bilgi verildi. Rapora göre, en çok profesör 4 fakülte, 16 bölüm, 1 yüksekokul ve 9 meslek yüksekokulu bulunan Namık Kemal Üniversitesinde (Tekirdağ) görev yapıyor. Bu üniversitede 39 profesör, 10 doçent, 90 yardımcı doçent, 97 öğretim görevlisi ile 9 bin 637 öğrenci bulunuyor.

Uşak Üniversitesinde 4 fakülte, 24 bölüm, 1 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulunda; 4 profesör, 1 doçent, 50 yardımcı doçent görev yaparken, 6 bin 566 öğrenci bulunuyor. Ordu Üniversitesi 5 fakülte, 17 bölüm, 1 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulunda; 6 profesör, 1 doçent, 31 yardımcı doçent ile 4 bin 598 öğrenciye eğitim veriyor. Hitit Üniversitesinde (Çorum) 6 fakülte, 11 bölüm, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu bulunuyor. 4 profesör, 6 doçent, 33 yardımcı doçentin görev yaptığı okulda öğrenci sayısı 3 bin 774. 3 fakülte, 10 bölüm, 1 yüksekokul ve 5 meslek yüksekokulunun bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (Burdur) 4 profesör, 4 doçent, 57 yardımcı doçent ve 9 bin 403 öğrenci; 4 fakülte, 10 bölüm, 3 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulunun bulunduğu Ahi Evran Üniversitesinde (Kırşehir) 3 profesör, 4 doçent, 46 yardımcı doçent ve 7 bin 469 öğrenci bulunuyor.

Rize Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesinde 2’şer profesör görev yapıyor. Rize Üniversitesi kadrosunda 4 doçent yer alırken, Kastamonu Üniversitesinde doçent yok. 5 üniversitede ise sadece birer profesör görev yapıyor. Bu üniversiteler şunlar: “Erzincan Üniversitesi; Aksaray Üniversitesi; Amasya Üniversitesi; Bozok Üniversitesi; Adıyaman Üniversitesi.’’

/ ANKARA

12.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Düşünceye pranga, hakarete özgürlük

  TÜRKİYE'YE BASKI YAPMAYIN

  Askerî lojmanda patlama

  Meclis dışı arayışlar demokrasiye aykırı

  Bilgi edinmede belediyeler ketum

  Eğitim ve çalışma insan hakkı

  Alataş: İnsan hakları kısıtlanıyor

  Erdoğan, Tony Blair ile görüştü

  MERNİS’te hata yok

  Anadolu hızlı trenle örülüyor

  İşgal üssü İncirlik

  AKP’den ‘köşk’ araştırması

  Arınç’tan Büyükanıt’a tebrik ziyareti

  Geçen yıl 276 bin liseli sınıfta kaldı

  Savunma sanayii icra komitesi toplanıyor

  Makedonyalı hacı adayları Türkiye’de camileri geziyor

  Moldova ve Rusya’dan ithal çoban

  Profesörsüz üniversiteler

  Müftü Camii törenle açıldı

  320 çifte resmî nikâh

  “Küçük adımlar” başladı

  Engelli okullarına yemek desteği


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004